'Milletin duasıyla 10 senedir ayaktayız'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugüne kadar parti olarak başlarına gelmeyen kalmadığını, ancak milletin duası ve inancıyla 10 seneden beri ayakta olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Hatay İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Genel Kurulu, Antakya Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ağrı Milletvekili Ekrem Çetin, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, parti delegeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı.

"21 MİLYON 500 BİN OY ALDIK"

Bugüne kadar Hatay teşkilatında, AK Parti'ye emek veren tüm il ve ilçe başkanlarına ve partililerine teşekkür eden Arınç, ?Şöyle bir sonuçlara baktım. Yapılan üç seçimde de oylarını artırarak milletvekili seçimlerinden başarıyla çıkmışız. AK Parti'nin Türkiye'deki başarısı gibi. Partinizle iftihar etmeniz lazım. Neden? Çünkü 12 Haziran 2011 seçimlerinde Türkiye'deki sandıklardan AK Parti'ye 21 milyon 500 bin oy çıktı. 2002 seçimlerine girdik. 11 milyon 500 bin oy, 2007 seçimlerine girdik 16 milyon 500 bin oy, 2011 seçimlerine girdik, 21 milyon 500 bin oy aldık. Yüzde 35, yüzde 47 ve yüzde 50.? dedi.

"İKİ SEÇMENDEN BİRİNİN OYUNU ALDIK"

Girdikleri üç seçimde de oylarını artırdıklarını ve 3 dönemdir iktidar olduklarını belirten Arınç, ?Şimdi hamd olsun iki seçmenden birinin oyunu son seçimde aldık. O bir yıl önceydi. Şimdi bütün anketler gösteriyor ki AK Parti'nin oyu yüzde 54 gibi. 50 yetmemiş, 51'i aşmışız, 52-53-54 kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Yüzde 54'ten bahsediyorum. Her 10 kişiden 5.5 kişiden 6'sı, Türkiye'de AK Parti'ye oy verecek. İşte böyle bir partiye mensupsunuz siz.? diye konuştu.

AK Parti olarak, 10 yılda bir cumhurbaşkanı çıkardıklarını, 4 tane TBMM başkanı, 2 tane başbakan, iki tane de hükümet çıkardıklarını vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: ?İnşallah 3. hükümeti de çıkartacağız. 10 senedir tek başına iktidarda her seçimde de oyunu artırıyor. CHP için bir şey demeyeceğim. 1950'den bu yana tek başına iktidar söz konusu değil. Ne yapalım tarih utansın. Ama Demokrat Parti 3 defa iktidar oldu. 1950-54 ve 1957'de ama sonra ne oldu. Oyları düştü düştü, sonra kayboldu. Canım Demirel de iki defa tek başına iktidar oldu. Ama ne oldu. 1965 ve 1969 ama ne oldu. 1695'te geldi, 1969'da ikiye bölündü, 1970'i bile göremedi. Rahmetli Turgut Özal da iki defa geldi 1983 ve 1987'de. İki dönem zor gitti, 1987'den sonra parti tepetaklak oldu. 1991'de eyvallah dedi. Allah kem gözlerden korusun, 3 dönemdir geliyoruz, Allah'ın izniyle bu istikamette tam hız gidersek, dürüst davranmaya devam edersek, millete hizmeti ibadet kabul eder, milletin hizmetkârı olmayı şeref sayarsak biz 3 dönem daha gideriz inşallah.?

SEÇİMİ ÖZETLEYEN KARİKATÜR

12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde yüzde 50 oy aldıklarında, gazetelerde çok güzel bir karikatür yayınlandığını belirten Arınç, ?Bu karikatür seçimi özetliyordu. Kitap yazmaya gerek yok. Doktora yapmaya gerek yok. Üzerinde tez hazırlamaya gerek yok. Çünkü bu karikatür 10 ciltlik bir kitabın özetini vermiş. Karikatürde Tayyip Bey, elini kalbinin üzerine koymuş babayiğit yüksek boyuyla böyle bakıyor ve karşısında iki kişi var ama biraz boyunları bükük ve mahcup duruyorlar. Tayyip Bey, onlara soruyor ?Söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdiniz? diyor. Önemli olan o iki kişinin kim olduğu, karikatüre bakarsanız o iki kişiden biri Sayın Kılıçdaroğlu, diğeri de Sayın Devlet Bahçeli. Kısacası karşımıza iki kişi geldiğinde hanginiz bize oy verdiniz diyeceğimiz bir noktadayız.? diye ifade etti.

"BAŞIMIZA GELEN KALMADI"

Partilerinin başına gelmeyen kalmadığını, ancak milletin duası ve inancıyla, desteği ile 10 seneden beri ayakta olduklarını belirten Arınç, ?Ne topla, ne tankla gidiyoruz, ne de birilerinin tuzak kurmasıyla kaçıyoruz. Ne de şapkamızı alıp eyvallah diyoruz. Cesarete bakın. Peygamberimiz (sas) hadisi şerifinde diyor ki ?Cesaretli olmak izzet bulur, itibar kazanır? bizim de geçmişten tak farkımız cesur olmamızdı. Kararlıydık. Karşımıza kim gelirse, biz o arkadaşlara veya o kimselere hayır biz milletin emanetini taşıyoruz, bu emaneti sokakta bırakmam ben, ne yaparsanız yapın Allah'ın izniyle biz buna karşı duracağız dedik.? dedi.

"TÜRKİYE'DE HUZUR OLACAK"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'deki terör meselesine de aynı gözle baktıklarını, her gün bir şehit cenazesinin, her gün hunharca işlenen bir cinayetin acısını duymanın fevkalade üzdüğünü ifade ederek, ?Biz biliyoruz ki sadece silah kullanarak, sadece şiddete daha fazlasıyla cevap vererek bunu çözmemiz mümkün değil. Sosyal ve ekonomik açıdan da toplumsal barış noktasında ve siyasi bazı tedbirlerle de bu terörün bitmesini istiyor ve arzu ediyoruz. Terörle mücadeleye kim katkı sağlamak istiyorsa bizim onu dinlemek, onu anlamak ve gereğini yapmak gibi bir görevimiz vardır. Bu görevden de hiç bir partinin kaçmayacağını, kaçmak istemeyeceğine şahsen inanıyorum. Biz mücadelemizi yapıyoruz ama birisinin de söyleyecek bir sözü, bir tavsiyesi varsa bunu TBMM içinde de bizzat görüşmek suretiyle de yapabilir.? şeklinde konuştu.

Arınç, terörün bittiğinin ilan edildiği gün Türkiye'nin uçacağını belirterek, ?Gözyaşının bitmesi ne demektir? Televizyon ekranında şehit cenazelerini görüp gözyaşı dökmek ne demektir. Babasının cenazesine koşa koşa giden 6 yaşında bir çocuğu gördüğünüzde, yırtıcı bir hayvan bile olsa elbette şefkat sebebiyle acıyacaktır. Bütün bunları hiç birimiz unutmuyoruz. Dolayısıyla terörün bitirilmesine yönelik hükümetimizin aldığı ve alacağı bütün tedbirlere siyasetçilerin, hangi görüşte olursa olsun, katkı sağlamasının ben çok önemli olduğunu düşünüyorum. Terörle mücadelede başarılı olacağız. Türkiye'de huzur olacak, sükûn olacak, Türkiye'de anneler ağlamayacak, gözyaşı dökmeyecek ve şehitlerimizi rahmetle anarken çok şükür 'siz artık rahat içinde uyuyabilirsiniz, çünkü Türkiye'ye huzur geldi' diyebileceğiz.'' şeklinde ifade etti.

Bugün terörle mücadelenin çözümünde siyasi arenada herkesin Başbakan Tayip Erdoğan'a güvendiğini dile getiren Arınç, şunları ifade etti: ?Bugün BDP ile hatta o örgütle iç içe, yan yana olmuş insanlar bile bunu çözerse AK Parti ve Tayyip Erdoğan çözer diyorsa söylediğim sözlere hepinizin dikkat etmesi lazım. Bu sözleri söyleyeni 9 köyden kovmaya çalışanlar var. Onu söyleyeni tehdit etmeye gayret edenler var. Bunu söyleyeni adeta aforoz etmeye çalışanlar var. Ama yanlış yapıyorlar. 75 milyon biliyor ki bu işi başaracak olan parti AK Parti, AK Parti hükümeti ve onun lideri, genel başkanı Tayyip Erdoğan'dır. Allah'ın izniyle biz bunu inşallah en kısa zamanda çözeceğiz. Ama dünyada bile terörle mücadele tek başına başarılı olmuyor. O yüzden bütün ülkelerin terörle mücadeleye katkı vermesini istiyoruz. Bütün ülkeleri terörle mücadeleye çağırırken, Türkiye'deki siyasi partilerin bu işe katkı sağlamaması ne kadar yanlış olur. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu husustaki davranışı ne kadar haklı ve yerindeyse, Sayın Bahçeli'nin de en kısa zamanda 'Bizim de söyleyeceklerimiz var. Biz de bir araya gelmek istiyoruz' demesini bekliyor, ümit ediyorum. Çünkü MHP'nin de bu ülkede güçlü bir muhalefet partisi olarak söyleyeceklerini beraberce konuşup, anlatmasına Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunu yapmayanlar vebal altında kalır, bunu yapanlar milletimizden sadece teşekkür alır.?

Arınç'ın konuşmasının ardından, AK Parti'ye katılım gösterenlere rozetleri takıldı. Tek liste ile seçime gidilen AK Parti 4. Olağan Genel Kurulu'nda İl Başkanı İsmail Kimyeci, güven tazeleyerek yeniden il başkanlığına seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber