Birko Genel Kurulu yapıldı

Birko A.Ş ?nin Olağan Genel Kurulu fabrika binasında gerçekleştirildi. Genel kurulda Türkiye'nin dört bir yanından gelen ortaklar birbirlerini görerek hasret giderdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel kurul Birko Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu'nun açılış konuşması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okuduğu genel kurul açılışında konuşan Birko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, uzun süredir devam eden krizin getirdiği zarar ortamında karşı ortama geçtiklerini belirterek, 2012 yılının ilk 3 ayında yaklaşık 1,7 milyon lira kar elde ettiklerini söyledi.

Bu yılın bu şekilde gitmesi durumunda karlılıkla sonuçlanacağına inandıklarını belirten Mumcu, bunu sağlamak için yönetim kurulu üyesi arkadaşları ile birlikte ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

2011 yılında ortaya çıkan zarar durumunda yönetim kurulunun hatasının olmadığına, finansman ve amortisman giderlerinin etkili olduğuna geldiğine dikkat çeken Mumcu, 23 yıldır Birko Şirketlerinin yöneticisi olduğunu, 2005 yılına kadar bu şirketin sürekli hisse senedi, kar payı dağıtarak, yeni yatırımlar ve modernizasyonlar gerçekleştirdiğini açıkladı. Mumcu, dünya genelindeki pamuk ve iplik fiyatlarının 2005 yılından sonra çok dengesiz bir şekilde seyrettiğini belirterek, bu dönemlerde Çin ülkesinin de dünya piyasalarına girmesi nedeniyle tekstilin bir çıkmazın içerisine girdiğini söyledi. Aynı dönemde birçok tekstil firmasının kapısına kilit vurduğunu, Birko Şirketlerinin ise kar elde etmese de bu krizlerden kurtulmayı başardığını dile getirerek, bu yıllarda ve önümüzdeki yıllarda daha karlı bir ortamı hep birlikte görmeyi umut ettiklerini söyledi.

Birko A.Ş'nin genel kuruluna katılan Niğde Valisi Alim Barut, Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi de birer konuşma yaptılar.

Niğde Valisi Vali Alim Barut konuşmasında şunları söyledi:

?Çok ortaklı hâkim sermayeleri bulunmayan şirketler Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Örnekler de maalesef gönül açıcı değil. Birko A.Ş nin 40 yıldır varlığını sürdüren bir kuruluş olması, Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşları arasına girmesi, bir marka oluşturması çok önemlidir. Bu tür kuruluşların 40 yıllık dönemde mutlaka karlı ve zararlı olduğu dönemler olacaktır. Birko'nun eski günlerdeki gibi yeniden ihracatını arttırmasını ve eski günlerine geri gelmesini arzu ediyorum. Genel kurulun Niğde'mize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu örnek kuruluşun Niğde açısından çok önemli bir değer olduğunu belirmek istiyorum. Bu vesile ile ortaklara, yönetim kuruluna ve çalışanlarına başarılar diliyorum.? dedi.

Niğde - Bor yolu üzerinde bulunan fabrika toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında ortaklara şirketin genel durumu hakkında bilgiler sunuldu. Gündemin diğer maddeleri tek tek görüşmesinin ardından, genel kurul dilek ve temenniler bölümünde ortakların söz almalarının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber