4 ilde AB destekli çevre timi kurulacak

Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Amasya Valiliği'nin öncülüğünde Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum'u kapsayan çevre projesinin hayata geçirileceğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği hibe programları kapsamında 4 ildeki İl Özel İdareleri tarafından da desteklenecek proje kapsamında çevre timi oluşturulacağını belirten Kubalı, ?Başta bazı okullar olmak üzere bazı kamu binalarının çevre açısından denetimlerini yapacağız. Belirlediğimiz okul binalarının çevre verimliliği açısından potansiyellerini ve yapılması gerekenleri belirleyeceğiz. Örnek olarak çalışma yaptığımız okul binasının enerji verimliliği nasıl arttırılır. Nerelerde israf var, nerelerde çevre kirliliği oluşturuluyor. Okulun çevre açısından bir programını yapacağız? dedi.

Çalışmanın örnek olacağını iddia eden Kubalı, ?Hiç beklenmeyen olumlu bir potansiyel ortaya konacak. Kamu binalarında, hatta vatandaşlarımıza ait binalarda yaptığımız çalışma örnek alınıp, benzeri çalışmalar yapılacak. Kısacası, dar bir bütçeyle çarpan etkisi olan bir çevre projesi yaptık. Bir yandan da böylelikle öğrencilerimizi birer çevreci yapacağız? diye konuştu.

Kubalı, 2 ay içerisinde hayata geçirilecek projenin her aşamasında süreci kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber