Kocaeli kurtarma timi hafta sonu 28 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Kocaeli'nin Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapan kurtarma timi, geçtiğimiz hafta 28 kişiyi boğulmaktan son anda kurtardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta içi ve hafta sonu görev yapan kurtarma timi, varlığıyla tatil yapmak isteyen vatandaşlara güvenli ve keyifli tatil imkanı sunuyor.

6 adet zodyak bot ve 4 adet jetski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timi, olası boğulma vakalarına anında müdahale ediyor. Karadan dürbünlerle de kontrol edilen sahillerde boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara büyükşehir ambulans birimi müdahale ediyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi, aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür dağıtıyor.

112 GÜN BOYUNCA GÖREV YAPACAKLAR

Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Cebeci ile Karamürsel Altınkemer ve Ereğli Kumyalı'da 2005 yılından bu yana bin 342 kişiyi kurtaran kurtarma timi, 2 Haziran ile 16 Eylül arasında toplam 112 gün süreyle görev yapacak. Yaklaşık 200 kişinin görev yapacağı kurtarma timinde Kocaeli itfaiyesi personeli yanı sıra büyükşehir ambülans birimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, mahalli afet gönüllüleri, Deniz Yıldızları ve gönüllü itfaiyeciler yer alıyor.

Kurtarma timi 6 adet zodyak bot, 4 adet jetski,

3 adet 4x4 araç, 7 adet ambulans, 1 adet dalgıç aracı, 2 adet otobüs, su geçirmez el telsizi, palet, şnorkel, maske ve dürbün gibi malzemelerle boğulma olaylarını en aza indirmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber