Salatalık ve patates çuvalında uyuşturucu sevkiyatı polis engeline takıldı

Antalya polisi, doğu illerinden toptancı haline sebze meyve almaya gelen kamyona düzenlendiği operasyonda salatalık kasaları ile patates çuvallarına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin uyuşturucuyla mücadelesi devam ediyor. Ekipler son olarak, 2 ayrı suç örgütünün Zeytinköy bölgesindeki sokak satıcılarına uyuşturucu madde temin ettiği istihbaratını aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, ekipler doğu illerinden Antalya Toptancı Hali'ne gelerek sebze meyve nakliyatı yapan bir kamyonda arama yaptı. Yapılan aramalarda polis, salatalık kasalarının içerisine gizlenmiş 17 kilo 828 gram esrar maddesi ele geçirdi. Şahısların ayrıca esrar maddelerini patates çuvallarının içerisine de sakladıkları tespit edildi. Operasyonda, M.O., S.İ., A.A., B.A. ve M.P. gözaltına alındı.

KENDİ ARALARINDA KONUŞMALARINI ŞİFRELİ YAPMIŞLAR

Antalya narkotik polisi ikinci operasyonu, il merkezi ve ilçelerinde yetiştirdikleri uyuşturucu maddeleri, Zeytinköy bölgesindeki sokak satıcılarına verdikleri tespit edilen suç örgütüne düzenlendi. Operasyonda şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda toplam, 64 kilo 559 gram esrar maddesi ve bunun satışından elde edildiği tespit edilen 59 bin lira ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan, M.K., C.K., M.S., E.Ç., Ö.Ç. ve D.K.'nin teknik takibe yakalanmamak için telefonda şifreleri konuştukları belirlendi. Polis tarafından deşifre edilen yöntem şöyle işliyor: Zeytinköy bölgesindeki sokak satıcıları uyuşturucu madde temini için örgüt üyelerini telefonla arıyor. Konuşmada örgüt üyeleri, alıcıya ?Ayın 30'unda saat 08.30'da buluşalım.' diyor. Konuşmada ayın 30'u, 30 kilo gram uyuşturucu madde vereceğine, 08.30'da daha önceden belirlenen buluşma yerini tarif ediyor.

Her iki operasyonda gözaltına alınan 11 zanlı polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber