Yankesicilik yapan çeteye operasyon:17 gözaltı

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında sıkıştırdıkları yolcuların paralarını çaldıkları öne sürülen yankesicilik çetesi üyesi 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çetenin bir üyesi ile bağlantılı olduğu ve 6 bin lira karşılığında sahte diploma düzenlediği öne sürülen ilköğretim öğretmeni de var.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında sıkıştırdıkları yolcuların paralarını çaldıkları öne sürülen yankesicilik çetesi üyesi 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çetenin bir üyesi ile bağlantılı olduğu ve 6 bin lira karşılığında sahte diploma düzenlediği öne sürülen ilköğretim öğretmeni de var. Çetenin çalışma sistemi hakkında vatandaşların bilinçlendirmesi adına yapılan canlandırmada çete üyelerinin nasıl çalıştığı gözler önüne serildi.

Metrobüs, otobüs, minibüs ve metronun yoğun olduğu saatlerde, kalabalıktan yararlanarak yankesicilik yaptıkları öne sürülen çete, polisin 3 aylık takibi sonucu çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, takip sırasında kimlik ve adresleri tespit edilen çeteye operasyon düzenledi. İstanbul'un 8 ilçesi ile Adana ve Malatya'daki 20 adrese yönelik operasyonlarda, çete ele başları Hüseyin Ç., İhsan A., Cengiz K., Özkan A.'nın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında Cengiz K. ile bağlantılı olduğu ileri sürülen E.K. adında bir ilköğretim okulu öğretmeni de yer alıyor. E.K.'nın 6 bin lira karşılığında sahte lise diploması düzenlediği sırada suçüstü yakalandığı iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlılardan 13'nün toplu taşıma araçlarında benzer hırsızlık suçlarından sabıkalı oldukları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 kişi, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

YANKESİCİLİK POLİS KAMERASINDA

Çetenin çalışma sistemi hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yapılan canlandırmada, toplu taşıma içerisinde ve binme anında vatandaşların nasıl sıkıştırıldığı ve değerli eşyalarının nasıl çalındı saniye saniye gözler önüne serildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber