DP Genel Başkanı Uysal: Milletten başka sığınacak yerimiz yok

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, belediye başkanlarının bir takım soruşturmalarla içeri gözaltına alınmasının muhalefet partilerine operasyon yapılıyor şeklinde algılandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uysal, ?Gücü millette arayacağız. Milletten başka sığınacak yerimiz yok.? dedi.

Uysal, geçtiğimiz hafta Bursa Orhangazi Belediyesi'nde ?temizlik ihalesi operasyonu' kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı İsmail Tartar'ı ziyaret etti. Uysal, Demokrat Partili ilçe başkanının yanı sıra 16 kişinin gözaltına alındığı operasyon nedeniyle zor günler geçiren partililere moral verdi.

Belediye binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Gültekin Uysal, yaşanan süreç nedeniyle Belediye Başkanı İsmail Tartar ve ekibine geçmiş olsun dileklerinde bulunmak amacıyla ziyarette bulunduğunu dile getirdi. Uysal, şöyle konuştu:

?Partimizin bayrağını burada dalgalandıran teşkilatımız, onların görünen yüzü olarak belediye başkanlarımızın maruz kaldıkları idari, adli bütün kıskaçlara rağmen görevlerini yapmaya çalışan belediye başkanlarımıza destek olmak ve geçmiş olsun demek istedik. Siyaset zor bir süreçtir. Her türlü riski, sorumluluğu ile beraber karşıdan gelebilecek isnatlara zaman zaman maruz kalırsınız. Ama ne yaptığınızı biliyorsanız, ölçülerle yapıyorsanız bu tür insanların hiçbir önemi olmaz. Biz başkanımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Kendisine inandığımız kadar Türk adaletine de güveniyoruz. Önemli olan Türkiye'de son zamanlarda yapılan bu tür soruşturmaların, milletimizin nezdinde adeta muhalif partilere operasyon yapılıyormuş gibi bir algının oluşturulmasına önayak olan, olabilecek usul ve esaslarla yapılıyor olması bizi üzmüştür.?

Türkiye'de herkesin, hukukundan emin olduğu, yargının zedelenmediği bir dönemin temennisi içinde olduklarını ifade eden Uysal, şöyle devam etti: ?Ama maalesef yara alacak şekilde yürütülen süreçler, başka illerde, ilçelerde olduğu gibi son olarak Orhangazi'de gerçekleşmiştir. Alnının akıyla bu hizmetleri yapma iradesini ortaya koymuş, var gücüyle davası olanların başka kaygısı olmaz derler. Hakikaten belediye başkanlarımız da millete hizmetin davasını güderek, bu imkanları milletin lehine kullanmaya var gücüyle çalışıyorlar.?

?MİLLETTEN BAŞKA SIĞINACAK YERİMİZ YOK?

Millete duydukları inancın altını çizen Uysal, ?Bu işleri insanların itibarlarıyla oynayacak negatif süreçler haline dönüştürmek ülkede adet haline geldi. İstisnai durumlar esas haline geldi. Kamu sorumluluğu taşıyan seçilmiş insanların hangi usullerle bu tür soruşturmalara muhatap olacağı açıkken, bir takım yerleşik teamülleri çiğneyerek yapılan işler gereken cevabı milletten de görür. Bu millet aklıselimi ile herkesi değerlendirir, hizmetlerini de değerlendirir. Yeter ki meşru çizgilerden kimse ayrılmasın. Gücü millette arayacağız. Milletten başka sığınacak yerimiz yok. Millet de gereğini her zaman yapmıştır. Bugün de yapacaktır.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı İsmail Tartar, Uysal'a plaket takdim etti. Millete güvenini dile getiren Tartar, duygulu anlar yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber