CHP'li Tanrıkulu: Şanlıurfa Cezaevi, hükümetin ikinci Uludere vakasıdır

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şanlıurfa Cezaevi'nde yaşanan olayların ikinci Uludere vakası olduğunu öne sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek Şanlıurfa Cezaevi'nde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tanrıkulu, olaylarla ilgili önceden rapor sunulmasına rağmen tedbir alınmadığını savundu. Şanlıurfa Barosu'nun 13 Nisan 2011 tarihinde, Şanlıurfa Cezaevi ile ilgili 15 tespitin bulunduğu bir rapor hazırladığını ve bunu Bakan Ergin'e sunduğunu belirten Tanrıkulu, ''Dün yaşanan olaylara dikkati çeken tabloyu daha önce Bakan'a ulaştırmışlar. Adalet Bakanı, Şanlıurfa'da meydana gelen olayın sorumluluğunu hiçbir yerde arayamaz. Kendisine bildirilmesine rağmen tedbir almamıştır ve bu vahim olay meydana gelmiştir.'' diye konuştu.

Şanlıurfa Cezaevi'nde yaşanan olayların hükümetin ikinci Uludere vakası olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Artık Türkiye'de yurttaşlarımız normal bir ölümü yaşayamıyorlar. 13 tutuklu ve hükümlünün maalesef tanınmayacak bir şekilde, kömür haline gelmiş bir biçimde yaşamları sona erdi. Bakan dün şu açıklamayı yaptı; 'Bir ihmal ve kusur varsa üstü örtülmeyecektir.' dedi. Burada bir ihmal ve kusur var ise bir sorumluluk var ise bu sorumluluk başta Sayın Bakan'a aittir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber