Öksüz kızın çeyizini TOGEM, düzdü

Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden 19 yaşındaki G.K.'ya Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) sahip çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurulduğu günden bu güne toplumsal gelişim ve yardımlaşmanın odağı haline gelen TOGEM, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Küçük yaşta önce babasını, 10 yıl önce de annesini kaybeden 19 yaşındaki genç kıza, TOGEM sahip çıktı.

Genç kızın çeyizini hayırsever vatandaşlar aracılığıyla düzen TOGEM, G.K.'nın çeyizini TOGEM merkezinde sergileyerek, hayırsever vatandaşların katkıda bulunmalarını sağlıyor. Konuyla ilgili TOGEM'den yapılan açıklamada, G.K.'nın kimsesiz ve yardıma muhtaç olduğu kaydedilerek, şu bilgilere yer verildi: ?Bu genç kızımız bize gelerek, yardım talebinde bulundu. Kızımızın ifade buyurduğu gibi acilen yardıma ihtiyacı olduğunu yaptığımız araştırmalarda öğrenmiş olduk. TOGEM olarak, genç kızımızın ihtiyaçlarını belirlemek için ilk etapta bir araştırma yaptık. Ardından Adıyamanlı hayırsever vatandaşlarımızın da katkıları ile genç kızımızın çeyizini hazırladık. Bilindiği gibi, ananelerimize göre bir genç kızın çeyizi evlenmeden önce baba evinde sergilenir. Genç kızımız, TOGEM'i baba evi olarak gördüğünü belirtince, biz de çeyiz sergileme işini merkezimizde gerçekleştirmeye karar verdik."

Açıklamada, "Adıyamanlı hayırsever vatandaşlarımıza seslenerek, sergilediğimiz genç kızımızın çeyizine ?karınca kararınca' misali katkıda bulunmaları yönünde davet ettik. Amacımız hayırlı bir işe Allah rızası için tüm hayırsever insanlarımızı ortak etmektir." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber