Cezaevi yangınlarında son durum

Adana ve Gaziantep Kapalı Cezaevleri, Adana Ceyhan İlçesi F Tipi Cezaevi'nde yangın çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 kişinin yanarak öldüğü Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde yangın çıktı. Çocuk bölümünde çıktığı ileri sürülen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, cezaevine çok sayıda ambulans ve polis ekibi de sevk edildi. Polis ile cezaevi önünde toplanan vatandaşlar arasında da arbede yaşandı.

Saat 18.00 sıralarında cezaevinin arka kısmındaki koğuşlardan dumanlar yükselmeye başladı. Yükselen dumanlara cezaevi personeli ile askerler müdahale ederken, itfaiye ekiplerinden de yardım istendi. İhbarın ardından cezaevine çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans sevk edildi. Peş peşe içeriye giren itfaiye erleri yangına müdahale ederken, içeride bulunan askerlerin de gaz maskeleri takarak yangının çıktığı koğuşlara ilerledikleri görüldü.

YÜZLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Yangını gören yüzlerce kişi de bir anda cazaevi önüne akın etti. Cezaevi önünde toplanan meraklı kalabalık, olay yerine zırhlı araçlarıyla gelen polisler tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Polis ekiplerinin cezaevinin ön ve arka tarafında yoğun önlem aldığı görülürken, bazı koğuşlarda duvarların yıkılması nedeniyle olası firarların da böylelikle önlenmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Bu sırada polis ekipleri megafonlar ile meraklı kalabalığa sık sık itfaiye ve ambulanslara yol vermeleri konusunda uyarı anonsları yaptı.

CHP'Lİ VEKİLLER OLAYI ANLATTI

Yangının başlamasından birkaç dakika sonra dışarı çıkan CHP'li Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker gazetecilere konuştu. CHP'li vekiller, yangının Çocuk Koğuşu'nda çıktığının kendilerine iletildiğini belirterek, görevlilerin müdahale etmesiyle kendilerinin dışarı çıktığını kaydetti.

POLİS KALABALIĞI GAZ KULLANARAK DAĞITTI

Öte yandan yoğun kalabalığın toplanmasının ardından araçların girişinin engellendiği cezaevi önündeki kalabalık polis tarafından cop, basınçlı su ve gaz bombalı müdahalesiyle dağıtıldı. Polisin tavrına vatandaşlar tepki gösterirken, gerginlik devam ediyor.


ADANA VE GAZİANTEP CEZAEVİ'NDE YANGIN

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nin Çocuk Koğuşu'nda saat 19.00 sıralarında başlayan yangına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede kontrol altına aldı.

Adana Kürkçüler E Tipi Cezaevi Çocuk Koğuşunda çıkan yangın bir saat içinde kontrol altına alındı. Yetkililer, cezaevinde güvenliğin de sağlandığı bildirildi.

YARALILAR VAR

Gaziantep E Tipi Cezaevi'nde siyasi mahkum ve tutukluların kaldığı bölümde çıkan yangın 1 saat içinde kontrol altına alındı. Bu arada cezaevine 8 ambulans girip yaralıları hastanelere taşıdı. Cezaevi önünde toplanan mahkum yakınları ile polis arasında arbede yaşandı. Geniş güvenlik önlemi alınan cezaevine çok sayıda güvenlik ekibi takviye edildi.

ŞANLIURFA'YA DESTEK İÇİN YATAK YAKMIŞ

Gaziantep H Tipi Cezaevi'ndeki yangını, Şanlıurfa'daki isyana destek için bir mahkumun yatağı yakarak başlattığı anlaşıldı. Dumandan etkilenen 12 kişiden 6'sı hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan mahkum ve tutuklular Vakkas Çöplü, Levent Türk, İsmail Polat, Kadir Polat ve Suat Karakoyunlu ile adı henüz öğrenilemeyen 1 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


CEYHAN'DA DA YANGIN

Adana'nın Ceyhan İlçesi F Tipi Cezaevi'nde de saat 20.00 sıralarında siyasilerın bulunduğu koğuş bölümünde çıkan ayngının ardından dumanlar yükseldi.

2 ambulans önlem olarak cezaevine girerken itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Cezaevi çevresi, güvenlik güçlerince geniş bir kordona alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber