Kuşadası Belediyesi, Kur'ân kursu inşaatına 6 aydır onay vermiyor

Kuşadası Belediye Meclisi CHP'li üyesi Ömer Güner, "Meclis gündemini, Belediye Başkanı Altungün kendisi belirler." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası Belediye Meclisi CHP'li üyesi Ömer Güner, "Meclis gündemini, Belediye Başkanı Altungün kendisi belirler." dedi. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, müftülük tarafından yaptırılmak istenen Kur'ân kursu ve cami için belediyeden yaklaşık 6 aydır izin çıkmaması hakkında bir açıklama yapan Güner, meclis toplantılarında gündemi, CHP'li Belediye Başkanı Esat Altungün'ün belirlediğini iddia etti: "Bugüne kadar Kuşadası Belediye Meclisi gündemine, Kur'ân kursuyla ilgili herhangi bir madde gelmedi. Mecliste görüşülecek konuları, Belediye Başkanı kendisi belirler. Daha önceki aylarda, İlçe Müftülüğü'nün bir camiye ilişkin imar plan tadilatı gerçekleşti."

Kuşadası İlçe Müftülüğü'nden edinilen bilgiye göre ise Kuşadası'nda ilk olacak yatılı Kur'ân kursu ve alt katında cami için yüzde 10 imar arttırma talebinde bulunulduğu, 96 metrekarelik inşaatın alanının 128 metrekareye çıkarılması için belediyeye müracaat edildiği fakat aylardır onay çıkmadığı belirtildi. Sebep olarak da şehir plancısının vefat etmesinin gösterildiği öne sürüldü.

Yatılı Kur'ân kursu ve ibadethaneden oluşacak iki katlı binanın, Aydınlı hayırsever Hasan Yener tarafından Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanan, Ege Mahallesi'nde 2113 ada ve 8 parseldeki arsaya yapılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber