Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı kapılarını 3. kez açmaya hazırlanıyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV)'nın desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, 20 Haziran 2012 tarihinde açılıyor. Expo Center'da düzenlenen ve resmi açılışı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılacak fuar 24 Haziran'a kadar açık kalacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

71 ilden 250 firmanın yüzlerce yöresel ürünle katılacağı fuarda, defile, ürün şovları, halk oyunları, dans gösterisi, söyleşi ve seminer gibi etkinlikler düzenlenecek. Fuar 11.00- 21.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

KUZEYİN UŞAKLARI CUMHURİYET MEYDANI'NI ŞENLENDİRECEK

20 Haziran Çarşamba günü 16.00'da fuar alanı Expo Center'da Kuzeyin Uşakları halkoyunu gösterisi sunulacak. Fuarın resmi açılışı 21 Haziran Perşembe günü saat 15.00'te yapılacak. Açılışa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan ile çok sayıda oda ve borsa başkanı katılacak. Kuzeyin Uşakları açılış gününde de fuarı hareketli gösterileriyle coşturacak. Fuarı turistler de gezme imkanı bulacak.

TRABZON TİCARET BORSASI FINDIKLI EKMEK DAĞITACAK

Denizli horozu, Trabzon ekmeği, Kocaeli pişmaniyesi, Tokat pekmezi, Van kedisi, Devrek bastonu, Aydın zeybeği, Gemlik zeytini, Döşemealtı halısı, Isparta gülü, Burdur ceviz ezmesi ile çok sayıda yöresel ürün fuarda sergilenecek. Fuarda, Antep fıstığı, Antep baklavası, bulgur pilavı ile bulgur helvası da yerini alacak. Trabzon Ticaret Borsası, fındık tüketimini artırmak için başlatılan Fındıklı Ekmek Projesi de Antalya'da tanıtılacak. Fuarda, Trabzon ekmeğine fındık unu katılarak yapılan fındık ekmeği ile fındık da dağıtılacak.

"MEMLEKET ÖZLEMİNİ GİDERİN"

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Anadolu'nun yöresel ürünlerinin ekonomik değerini artırmak, markalaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'na tüm Antalyalıları davet etti. Fuara katılanların memleket özlemeni giderebileceğini kaydeden Çandır, fuara 100 bin yerli ve yabancı ziyaretçi beklediklerini bildirdi. Fuarın kırsal kalkınma anlamında çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Çandır, ?Türkiye'de 10 bin yıllık Anadolu'nun birikimi olan bütün yörelerimizin ürünlerini ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Fuara katılanlar kendi yörelerine ait ürünleri bulup memleket özlemeni giderebilecek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber