Baran bebek yardım eli bekliyor

Doğuştan Komplet Epis Padias hastalığına yakalanan 13 aylık Baran Oğuz, maddi imkansızlıktan dolayı ameliyat olamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel hastanelerde ameliyatın yüksek maliyetli olması nedeniyle tedavi olamayan Baran Bebek, hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyor.

Doğuştan idrarı durmayan, idrar yaparken acılar içinde kıvranan Baran bebek, Batman ve Diyarbakır'daki kamu hastanelerinde tedavi gördü. Çocuklarını Diyarbakır'da özel bir hastaneye muayeneye götüren Oğuz ailesi, ameliyat için yaklaşık 15 bin lira gerektiğini söyledi. Ancak, kamu hastanelerinde gerekli ameliyatın yapılamaması yüzünden, özel hastanelere mecbur kalan Oğuz ailesi, ameliyat masrafı olan 15 bin TL'yi bulamayınca çaresiz kaldı.

Daha önce inşaat işlerinde çalışan baba Hamdin Oğuz, çocuğunun tedavisini, devlete bağlı hastanelerde yaptırabilmesi için Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'in talimatı ile belediyede temizlik firması elemanı olarak görevlendirildi. Belediye bünyesindeki işi sayesinde sosyal güvenceye kavuşan baba Hamdin Oğuz, aldığı asgari ücret ile ancak sekiz nüfuslu ailesinin geçimini sağlayabildiğini belirtti.

Batman Valiliği'ne giderek yardım talebinde bulunduğunu, ancak olumlu bir sonuç alamadığını belirten Baba Oğuz, ?Oğlumun tedavisi için Batman Valisi Ahmet Turhan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batmanlı hayırsever iş adamlarından yardım bekliyorum. Bana yardımcı olacak hiç kimsem yok önce Allah'a sonra da sizlere güveniyorum.? dedi.

Mağdur aile ve hasta çocuğa katkıda bulunmak veya tedavilerini üstlenmek isteyenlerin Hamddin Oğuz'a 0 533 0884342 numaralı telefondan ulaşabilecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber