Şehit Er Türkmen'in cenazesi Gediz'deki köyünde toprağa verilecek

Hakkâri'de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmen, Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde toprağa verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmen'in baba ocağı Akkaya köyüne de ateş düştü. Türkmen'in amcası Hüseyin Türkmen (50), yeğeninin şehadet haberini arkadaşlarının telefon açması üzerine öğrendiğini söyledi.

Amca Türkmen, ağabeyi Halil İbrahim Türkmen'in oğlunun şehadet haberini eve gelen askerlerden aldığını belirtti.

Türkmen şöyle konuştu: "Arkadaşlarım internetten haberdar olarak beni aradılar. Benim oğlumun şehit olduğunu sanmışlar. 'Benim oğlum terör bölgesinde değil, kardeşimin oğlu terör bölgesinde' dedim. Kardeşimi aradım haberi yoktu. Sonradan aradığımda telefonlara çıkamadı. Diğer yeğenimle konuştuğumda eve inzibat geldiğini söyledi. Kardeşim buradan gideli 12 sene oldu. İzmir'de kardeşim torna işi yapıyor. Her bayram gelip giderler. Bir şey hissedemiyorum. Zaten öğrendiğimde muhtarı aradım o da karakolu arayarak kim olduğunu öğrendik. Yeğenimi en son askere giderken bir de dağıtım iznine giderken gördüm. Oğlum da asker. Oğluma da izin verirlerse gelecek o da. Gelmesini isterim. Vatan millet sağ olsun. Diyebileceğim birşey yok. Bu vatan bizim."

Öte yandan köye Akçaalan Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri giderek Şehit Piyade Er Türkmen'in defnedileceği mezarlıkta temizlik yaptı. Köy muhtarı ve köylüler evlerine bayrak asarak acılarını dindirdiklerini söyledi.

Terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Türkmen'in iki kardeş olduğu, kardeşinin de önümüzdeki aylarda askere gideceği öğrenildi.

Şehit Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenazesi, yarın Akkaya köyünde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber