2012/1 KPSS tercihleri için soru-cevaplar

2012/1 KPSS tercih kılavuzunda yer alan 657'e tabi memur ve 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli pozisyonlara 18-27 Haziran 2012 tarihleri arasında başvuru alınacaktır. Tercih işlemleri sırasında memurlar.net'e en çok sorulan soruları bir dosyada topladık. Soru ve cevaplar için başlığa tıklayınız.

* 2012/1 KPSS tercih Kılavuzu
* 2012/1 KPSS Robotu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımına yerleşenler 2012/1'e başvuru yapabilir.

Evet başvuru yapabilir. Yerleşirse sözleşmeli görevini bırakıp, memur veya 399'a tabi görevine geçebilir.

Derece nedir?

Derece, tercih yapacak adayları ilgilendirmemektedir. Adaylar tercih yaparken, derecenin düşük veya yüksek olmasına bakmamalıdır. Derecenin düşük olmaso maaşın yüksek olması anlamına gelmemektedir.

Hangi kadrolar sözleşmeli, hangisi memur?

Kadro nitelik kodunun yanında derece bölümü olmayan kadrolar KİT'lerdeki sözleşmeli pozisyonlardır. Derecesi olan kadrolar 657'e tabi memur kadrolarıdır.

Hangi kurumun maaşı yüksek?

2011 yılında yürürlüğe konulan 666 sayılı KHK ile kurumlar arasındaki ek ödeme farklılığı kaldırılmıştır. Dolaysıyla maaşlar eşitlenmiştir. A kurumundaki mühendis maaşı ile B grubundaki mühendis maaşı aynıdır.

Kimler başvuramaz?

Kılavuzda şu açıklama yer almaktadır: "1.5 Merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar."

Bu açıklamaya göre sadece 2010/2, 2011/1, 2011/2 KPSS ile yerleşenler (atansın veya atanmasın), 2012/2 KPSS tercihlerine başvuramayacak.

Sınava lise düzeyinden girmiştim. Şimdi lisans mezunuyum. Lisans kadrolarına başvuru yapabilir miyim?

Adaylar, sınava hangi düzeyden girmiş iseler sadece o düzeye ait kadroları tercih edebilirler. Adayların sınav sonrasında öğrenimlerinin değişmiş olması, sınav puanlarını etkilememektedir.

Üniversiteler ve belediyeler nasıl kurumlardır?

Üniversite ve belediyeler, başka bir ilde teşkilatı olmayan kurumlardır. Bu kurumlarda çalışanların başka kuruma geçişi daha zordur. Bu kurumlarda yerleşik bir kültür oluşmadığı için, çalışma huzuru da pek bulunmamaktadır.

Bilgisayar sertifikası soruları...

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Tercih kılavuzundaki sözleşmeli kadroların niteliği nedir?

Tercih kılavuzunda yer alan sözleşmeli pozisyonlar KİT'lere ait 399 sayılı KHK'ya ait sözleşmeli pozisyonlardır. Bunlar 4/B sözleşmeli pozisyonları değildir. Bu nedenle 4/B statüsünde görev yapan sözleşmeli personel, tercih kılavuzundaki hem memur hem de sözleşmeli pozisyonları tercih edebilecektir.

2011 ile atanırsam 2012 KPSS'ye başvurup yeniden tercihlerde bulunabili miyim?

Soru: Şimdi ben kpss 2010/1 atamasından tercih yapıp yerleşirsem 2012 kpss ye girsem tekrardan tercih yapıp başka yere yerleşebilirmiyim?
2- Kpss B grubundan atanırsam Kpss A dan yapılacak olan sınavlara ve mülakatlara katılabilir miyim

Cevap: Evet memur olarak atananlar da 2012 KPSS sınavına girebilmektedir. 2012/1 ile atanacak adaylar 1 ila 2 yıl arasında aday memurluk statüsüne tabi olacaktır. 657'e göre aday memurken başka kurumlara memur olarak geçilememektedir. Ancak, mahkeme kararlarında kariyer ile bir görev olması halinde adaylar lehine kararlar da çıkabilmektedir. örneğin kişi memur oılarak atanmış ancak daha sonra mühendis kadrosuna atanmaya hak kazanmış gibi... Bir de, B grubu kadroya atanan aday bir memur daha sonra A grubu bir kadroya yerleştiğinde, çalışmış olduğu kurum naklen geçmesine muvafakat vermese dahi, dava açarak muvafakat verilmeme işlemi iptal ettirilebilmektedir.

Bir diğer husus da şu şekildedir: KPSS tercih kılavuzunda 657'e tabi memur kadroları ile, 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır. Muvafakat sadece memurdan başka memur statüsüne atanmış olunması halinde söz konusudur. Ancak memurken 399'a tabi bir sözleşmeli pozisyona atanılması halinde direkt geçilebilmektedir. Burada muvafakat aranmamaktadır.

2012/1 ile aday memur olarak atananlar, 2012 yılı ağustos ayındaki öğretmenliğe başvuru yapabilir mi?

Bu konudaki bir soruya verilmiş cevap için tıklayınız.


Yeni sorularınız için lütfen [email protected] adresini kullanınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber