Erdoğan Avrupa'nın en fakir Başbakanı

Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa'da en az kazanan Başbakan unvanının sahibi belli oldu: İngiltere Başbakanı Tony Blair... İngiliz Hay danışmanlık şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre yıllık 183 bin 932 sterlin alan Blair, "kendi ülkesinin koşulları değerlendirildiğinde en az kazanan başbakan" oldu. Araştırmaya göre ülke şartlarına göre en çok kazanan isim ise 15 bin euro maaş alan Almanya Başbakanı Gerhard Schröder. Blair'in maaşını İngiltere'deki bazı büyük holdinglerin yöneticileri ve finans uzmanlarının gelirleriyle karşılaştıran Hay şirketi, Blair'in bu kişilerin karşısında "fakir kaldığını'' öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın maaşı da fakirlik kapsamında!

İngiltere Başbakanı Tony Blair, yıllık 183 bin 932 sterlin maaş alıyor, bunu da aylık olarak ifade ettiğimiz zaman yaklaşık olarak 15 bin sterlin yapıyor. 15 bin sterlinin Türk lirası olarak karşılığı ise 35 milyar türk lirası (35 bin YTL). Türkiye'deki başbakanların maaşı ise bu hesaplar birlikte ortaya koyduğumuz zaman Avrupa'da en az alan başbakan Blair'in yanında Erdoğan'ın aldığı maaş da az sayılabilir.Başbakan Erdoğan şu anda 7 bin YTL maaş alıyor, bunun da dolar olarak ifadesi yaklaşık olarak 5 bin dolar. Bu rakam da Avrupalı liderlerin aldığı maaşın bayağı altında.

ERDOĞAN'IN MAAŞI 7 BİN YTL

Polonya Başbakanı Marek Belka'nın da Blair'le aynı durumda olduğu, bütün diğer Avrupalı başbakanların kendi ülkelerinin maaş sıralamasında ortalamayı aşıp, üst sıralarda yer aldıkları belirtiliyor. Hay'in araştırmasına göre Almanya, Hollanda ve Fransa liderleri ülkelerindeki ortalama işadamlarından yüzde 10-15 fazla kazanıyor. Bu rakam, Belçika ve İrlanda Başbakanları için yüzde 15-20'ye ulaşırken, Norveç Başbakanı ise ülkesindeki iyi kazananların yüzde 30 üzerine çıkabiliyor. Daha önce yapılan açıklamalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortalama 7 bin YTL (7 milyar TL) aylık maaş aldığı belirtilmişti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber