SSK interneti şart koştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurumun başlattığı e-Bildirge uygulamasıyla, işverenler, çalıştırdıkları işçilerin cari aya ait asıl nitelikteki aylık prim ve hizmet belgelerini internet üzerinden kuruma gönderirken, ek ve iptal niteliğindeki belgelerini kağıt olarak iletiyorlardı.

SSK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, e-Bildirge uygulaması çerçevesinde, işverenlerin, çalıştırdıkları işçilerin cari aya ait ek ve iptal niteliğindeki aylık prim ve hizmet belgelerini de yasal süre içinde kuruma iletme zorunluluğu getirildi.

Cari aya ilişkin asıl, ek veya iptal niteliğindeki aylık prim ve hizmet belgelerini internet üzerinden kuruma göndermekle zorunlu tutulan işverenler hakkında, belgeleri kağıt ortamında, yasal süre içinde iletseler dahi, idari para cezası uygulanacak. Bu nedenle, 5 ve daha fazla işçi çalıştıran özel ve resmi sektör işyerlerinin, Haziran ve Temmuz 2005'e ait asıl, ek ve iptal niteliğindeki aylık prim ve hizmet belgelerini kuruma internet ortamında iletmeleri gerekiyor.

Ağustos 2005'ten itibaren, 3 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerleri de zorunlu e-Bildirge uygulaması kapsamına alınacağından, bu işyerleri de belgelerini SSK'ya internetten iletmekle zorunlu tutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber