Ekonomik krizin çaresi yeşil endüstridir

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Uysal, ekonomik krizin çaresinin çevreye duyarlı sanayiyi esas alan yeşil ekonomiden geçtiğini belirterek, "Sürdürülebilir kalkınma yeşil endüstri ile olur" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsanların aşırı tüketime yöneldiğini ifade eden Mustafa Uysal, artık dünyanın yeşil ekonomi üzerinde durduğunu kaydetti. Artık dünyada mevcut düzenin değiştiğini, çevreye duyarlı sanayinin daha ağırlıklı olduğunu kaydeden Uysal, "Artık mevcut düzende olmuyor. Değişiklik yapmak lazım. Şu andaki tüketim ekonomisine dayalı ekonomiler zor durumda. 3 yıldır global bir sarmalın içindeler. Bundan çıkmak için yeşil endüstri çare olarak görülüyor. Sürdürülebilir kalkınma, dünyanın üzerinde durduğu bir alan" dedi.

Hafta içinde Brezilya'nın Rio şehrinde 'Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi' düzenleneceğini hatırlatan Uysal, artık daha doğal yenilenebilir kaynaklara yönelmenin zamanının geldiğine işaret ederek şöyle devam etti:

"İnsanları aşırı tüketime teşvik ettiğiniz zaman aşırı üretim de şart. Bunu dengeli bir şekilde yapmak mümkün değil. Bundan sonra sosyal olaylar ortaya çıkıyor. İstanbul'da ulaşım sorunu var. Herkes İstanbul'da buluşuyor. Bunu şehirlere yaysak daha güzel olurdu. Sürdürülebilir kalkınmanın temel amacı bu. Bütün tarafları bir araya getirelim. İnsanların sürdürülebilir gelişme için ortak kaygı duyacakları platform oluşturmalıyız. Şehrin bütün kesimlerini bir araya getirmemiz lazım. Bu şehirdeki sorunları çözebilecek kaynakları oluşturmamız lazım. İşte bunu yaparsak şu andaki aşırı tüketime dayalı ekonomiden kurtuluruz."

"DÜNYADA HAKÇA VE ADİL BİR DAĞILIM YOK"

Dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesinin önemli olduğunu dile getiren Uysal, "Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynakları kullanılamıyor. Envanterler çıkarıldı. Kanun ve yönetmelikler hazırlandı. İstenilen hıza ulaşamadık. Enerji verimliliği bütün dünyada hassasiyetle uygulanmasına rağmen ülkemizde son yıllarda yeni yeni oturmaya başladı. Enerji verimliliği konusunda dünyanın dikkatini gelişmekte olan ülkelere çekmek istiyoruz. Dünyada hakça ve adil bir dağılım yok. İhmal ettiğimiz az gelişmiş ülkeler var. Afrika ve Orta Doğu'da olsun bu insanların da yaşamaya hakkı var. ENVERDER olarak az gelişmiş ülkelerin yeşil ekonomik politikalarına biz yön verelim. Bunların merkezi biz olalım. Yeşil ürünlerin üretimi Türkiye'de yapılsın çünkü Türkiye'nin çok önemli diyalogları var" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber