EÜ İletişim Fakültesi 40. dönem mezunlarını uğurladı

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi 40. dönem mezunlarını, törenle iş hayatına uğurladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezuniyet töreninde 250 genç iletişimci diplomalarını alırken, televizyon ve müzik dünyasının ünlü isimleri genç iletişimcilerin heyecanına ortak oldu.

EÜ İletişim Fakültesi, 40. dönem mezunları için tören düzenledi. Törende, Yalan Dünya dizisinden Gupse Özay ve Hakan Meriçliler ile Şarkıcılar Keremcem ve Gökçe'ye ödülleri verildi.

EÜ İletişim Fakültesi Mezuniyet Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mezunlara iş hayatında başarılar dileyen EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, "Köklü bir eğitim geleneği olan Ege Üniversitesi'nden yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Üniversitemizin her gün gelişen eğitim altyapısı sizi çalışma hayatına en iyi şekilde hazırladı. Gelecekte başarılı olmanızı gönülden diliyorum. Ege Üniversitesi her zaman yanınızda olacaktır.? dedi.

EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden ise EÜ İletişim Fakültesi olarak, 1968 yılında çıktıkları yolun yeni bir dönemecinde 40 kere maşallah diyerek, yeni yönetmenleri, kameramanları, köşe yazarlarını, gazetecileri, halkla ilişkiler uzmanlarını, reklamcıları, kısaca yeni iletişimcileri hayata uğurladıklarını ifade etti. Öğrencilere seslenen Prof. Elden, ?Sizlere, işinizin ne kadar büyük sorumluluklar getirdiğini bir kez daha anımsatmak istiyorum, çünkü işiniz insanla ve toplumla. İnsana dair her şey gibi sizlerin de yazılarınızla, fotoğraflarınızla, projelerinizle, gözünüzle, gösterdiğinizle yaşamlarımızda farklı bakış açıları kazandıracağınızı, farklı anlamlar oluşturacağınızı ve en önemlisi hayallerimizi şekillendirebileceğinizi bilerek hareket etmeniz gereğini ve bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıyacağınızı umuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından; Fakülte birincisisi Rabia Zamur, fakülte ikincisi Fulya Gümülcine ve fakülte üçüncüsü Ruşen Sertoğlu'na plaketlerini Prof. Dr. Atilla Silkü verdi.

Yılın Dizisi ödülü Yalan Dünya'ya, yılın senaryo yazarı ödülü Gülse Birsel'e, yılın komedi kadın sanatçısı ödülü Gupse Özay'a verildi. Bu üç ödülü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Gupse Özay, Prof. Dr. Müge Elden'den aldı. Yılın komedi erkek sanatçısı Hakan Meriçliler, yılın en iyi erkek sanatçısı Keremcem, yılın en iyi çıkış yapan kadın sanatçısı Gökçe de ödüllerini sahnede aldı.

Amansız hastalığa yenik düşerek kısa süre önce hayata gözlerini yuman Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Fatih Işık da törende unutulmadı. Işık için hazırlanan film, salonu hüzne boğdu. Fatih Işık'ın diplomasını, annesi Sevgi Işık ve babası Hurşit Işık, gözyaşları arasında Prof. Dr. Müge Elden'den aldı. Hüzünlü dakikaların ardından, üç bölümün mezunları sırasıyla diplomalarını aldı. Gençler, diplomalarının ardından, iletişim andını hep bir ağızdan söyledikten sonra keplerini havaya attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber