'Sayın Başbakanım 3 yıl doldu'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2005 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIN BAŞBAKANIM

Ben milli eğitim memurlarının sendika temsilcisiyim.

Bizler zatıalinize halka yaptığınız mitinglerden yaptığınız açıklamalardan dolayı oy verdik Çünkü yıllarca bu devleti idare edenler verdikleri sözleri yerine getirmedikleri için dışladık ve sandığı gömdük. İlimizde yaptığınız mitingi bu gün gibi hatırlıyorum. Bir asgari ücretlinin aldığı ücretin 4 kişilik bir ailenin sadece çay ve simit parasına yetmediğini söylüyordunuz. Bunları 3 yıl içinde düzelteceğinizi taahüt ediyordunuz ama 3 yıl doldu, henüz hiç bir gelişme yok.

İnsana bakış açınızı az çok tahmin ediyoruz ama artık tahammülümüz kalmadı.

Ben milli eğitimi çalışanları adına bunları yazıyorum. Milli eğitim bakanlığı dışındaki bakanlıkların tamamı kendi personeline maaş dışında ek bir ödeme yaparken milli eğitim bakanlığında buna benzer hiç birşey olmadığı gibi, kurum içerisinde bile haksızlıklar diz boyu.

Herhangi bir derse girmedikleri halde büro şeflerine ekders ücreti ödenirken memura ödenmiyor. Benim derecemde Maliyede çalışan bir memur tam olarak benden 468 YTL fazla maaş alıyor.

Bu ülkenin şartlarını bizler de biliyoruz, işsizlerin durumunu da biliyoruz ama kurumlar arasındaki dengesizlik artık canımıza yetti, tahammül sınırlarını aştı artık

Pisikolojik sorun almaya başladı. Zatıalinizden istirham ediyorum bütün kurumların maaş bordrolarını dikkatle bir inceleyin ek ödemelerini de inceleyin bizlerin ne kadar mağdur olduğumuzu anlayacaksınız...

Zira bu görevi verdiğiniz Mehmet Ali Şahin'e güvenmiyorum. Sayın Başbakan Yardımcımız sadece spor gösterilerine gitmektedir. Sayın Başbakan Yardımcımzdan bu nedenle umutlu değilim. Zaten yaptıkları iş takibinden buna fırsat bulacaklarını sanmıyorum.

Saygılarımla.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: illo

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber