Yozgat Tarım İl Müdürlüğü işçileri AK Parti binasına yürüdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kadro fazlalığı nedeniyle kendilerine sorulmadan başka illere tayin edilmelerine tepki gösteren Yozgat Tarım İl Müdürlüğü işçileri, AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü.

Öğle tatilinde Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanan işçiler, Tarım İl Müdürü Duran Katar ve Yozgat Vali Yardımcısı Cemalettin Yılmaz'a dertlerini anlatmak istedi. Duran Katar ve Vali Yardımcısı Cemalettin Yılmaz'ın, tayin konusunda ellerinden bir şey gelmediğini belirtmesi üzerine İşçiler, slogan atarak AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında alkışlarla tayinleri protesto eden işçiler, "Esnaf uyuma ekonomi bitiyor" şeklinde slogan attı.

Bir süre AK Parti önünde oturma eylemi yapan işçiler, İl Başkanı Metin Eroğlu ve Milletvekili Mehmet Çiçek ile görüşmek istedi. AK Parti'li yöneticilerin işçilerin tamamını içeriye alamayacaklarını, işçiler arasından seçilecek kişilerle görüşeceklerini belirtmeleri üzerine 4 kişilik bir grup, AK Parti Milletvekili Mehmet Çiçek ile görüştü. Milletvekili Çiçek, bakanlıklarda fazla kadroların açık olan yerlere tayin edildiğini belirterek, bu uygulama yalnızca Yozgat'ta değil birçok ilde yapıldığını söyledi. Çiçek, "Bu uygulama sadece Yozgat'ta yapılıyorsa Tarım Bakanlığı'nı, Bakan'ın başına yıkarız" dedi.

İşçiler ise milletvekillerinin işçilere sahip çıkamadığını, uygulamanın sadece Yozgat'ta olduğunu iddia etti.

İşçilerin, milletvekiline tepki göstererek dışarı çıkacakları sırada içeri giren AK Parti İl Başkanı Metin Eroğlu, işçilere sinirlenerek, işçi temsilcilerinden Dursun Koçsoy'u yaka paça dışarı attı. Daha sonra Eroğlu, toplantının basına kapalı olduğunu belirterek, basın mensuplarını dışarı çıkarttı.

Diğer tayinlerine tepki gösteren işçiler, Yozgat'ta kadro fazlalığının bulunmadığını iddia ederek, "Tarım İl Müdürümüz Duran Katar, göreve geldiği ilk günden itibaren işçilerle uğraşmaya başladı. Sürekli bakanlığa dilekçeler yazarak işçileri şikayet etti. Kendi hanımı başı örtülü dairede istediği gibi çalışırken, bizlerin başını açtırdı. Makam arabasını çocuklarının emrine verdi. Müdürümüz dairede ırkçılık yaparak çalışanlar arasında ayırım yapıyor" ifadelerini kullandı.

İşçilerden bir tanesi ise kendisinin dul olduğunu belirterek, "Müdürümüz beni bekar olarak yazdığı için tayinim çıktı. Ben tek başına nasıl giderim, benim tayinimi çıkartanlar bana bir de koca bulsunlar rahat gideyim" dedi.

İşçiler, söz konusu duruma çözüm bulunmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber