Erzurum Valisi Öztürk: Kadının istihdamı ile ülke kalkınması ivme kazanır

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye'de kadın istihdamının yüzde 30'larda olduğunu, bunun ise ülke kalkınmasının hızını yavaşlattığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Öztürk, "Kadınların üretime katılmasıyla ülke kalkınması ivme kazanır." dedi.

İŞKUR Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu İletişim Faaliyetleri Koordinasyon Toplantısı Vali Sebahattin Öztürk'ün başkanlığında, valilik brifing salonunda gerçekleştirildi. Vali Öztürk, ülke nüfusun yüzde 48'inin istihdam edildiğini, bunun içerisinde kadınların oranının ise çok düşük seviyelerde olduğunu ifade etti.

Nüfus artışıyla birlikte aktif iş gücüne katılımın da önemli olduğuna değinen Vali Öztürk, kadınların istihdamın milli refah ve kalkınmaya katkı sağlayacağına dikkat çekti. Kadınların iş gücüne katılımının önünde sosyo- kültürel nedenlerin bulunduğunu ve bunun da ortadan kaldırılmasının gerektiğine işaret eden Öztürk, "Kadınların iş gücüne katılımı desteklenmeli, istihdamın önündeki engeller kaldırılmalı. Kadının iş gücüne katılımında ülkemiz gelişmiş Avrupa ülkelerinin oldukça gerisinde. Milli refah, adil gelir dağılımı ve hızlı sosyo- ekonomik kalkınma için kadınlarımızın da iş gücüne katılmalarını önemsiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de kadınların daha çok öğretmenlik, akademik kariyer ve yargıda hakimlik gibi işlerde ön planda bulunduğunu bunun ise sevindirici bir gelişme olduğunu da kaydeden Öztürk, "Kadınlarımızın evrensel ölçülerde en iyi olduğu yerler öğretmenlik, hakimlik ve akademisyenlik." şeklinde konuştu.

Toplantıya kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantı, Vali Yardımcısı Özgür Arslan'ın başkanlığında devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber