Sakarya, Aquaparkı'na kavuştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yap, işlet, devret modeli ile hizmete sunulan Aquapark'ın açılışı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Salih Koşu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar yaptı. Çark Deresi Rekreasyon Projesi'nin hızla devam ettiğini belirten Oktar, ?Yazlık ? Yenikent Rekreasyon Projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Rekreasyon projesinin 4'üncü etabında yer alan ve 15 bin dönüm alan üzerinde inşa edilen aquapark 5 ayda tamamlandı. Hayırlı uğurlu olsun.? dedi.

Suada Marin Aquapark işletmecisi Suat Kilit de ?Çağdaş standartlarda modern bir anlayışla hizmet verme amacını güttüğümüz Aquapark'ı inşa etme ve hizmete sunma yolunda bizlere büyük destek veren, çalışmalarımızda yardımcı olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na ve ekibine çok teşekkür ediyorum.? şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise Çark Deresi Rekreasyon Projesi ile şehir merkezi ve yeni yerleşim birimi Yenikent'in birbirine yaklaştığını ve örülmeye çalışılan psikolojik duvarların yıkıldığını belirtti. Toçoğlu, ?Her geçen gün hızla gelişen güzel şehrimize önemli bir projeyi daha kazandırmanın gururunu ve heyecanını sizlerle birlikte yaşıyor olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz.? ifadelerini kullandı.

Çark Deresi Rekreasyon Projesi kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Toçoğlu, Çark Deresi güzergâhı boyunca, bu bölgede aylardır hummalı bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Toçoğlu şu bilgileri verdi: ?Toplam 4 etaptan oluşan projenin ilk etabında 11 bin metrekare alan üzerinde yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı alanları ve anfi tiyatro yapmıştık. 2'nci etap çalışmaları kapsamında ise bir otopark, biri açık biri kapalı olmak üzere 2 adet halı saha, dört tanesi açık iki tanesi kapalı olmak üzere 6 adet tenis kortu ve 1 adet sosyal tesis kazandırdık. 3. etapta ise toplam 46 bin metrekarelik bir alanda çalışma başlattık. 2500 metrekare yürüyüş yolu, toplam 550 metrekare 2 adet çocuk oyun alanı, toplam 400 metrekare 2 adet fitness alanı, 3 adet basketbol sahası, biyolojik havuz, piknik alanları, pergolalar ve donatı malzemelerinin yer aldığı 3'üncü etabın çalışmaları da hızla devam ediyor.?

4'üncü etap çalışmaları kapsamında bölgenin en büyük aquaparkını hizmete açtıklarını belirten Toçoğlu sözlerine şöyle devam etti: ?Yap-işlet-devret modeliyle halkımızın hizmetinize sunduğumuz aquapark, 15 bin metrekare üzerine inşa edildi. Bir büyük havuz, bir çocuk havuzu, dinlenme alanları ve kafeteryalardan oluşan tesisin Sakaryamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu çalışmalarımızla birlikte Yenikent ile şehir merkezini daha da birbirine yakınlaştırdık. Sayın Başbakanımızın her zaman dile getirdiği gibi milletimize efendi olmadan, sizlerin de desteğiyle çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla ve sevdayla sürdürmeye devam ediyoruz. Bulunduğumuz makamları, halkımızın emaneti olarak görüyor ve bu emanetin manevi sorumluluğunun bilinciyle ince eleyip sık dokumaya gayret ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, açılışını yaptığımız aquaparkın hayırlı olmasını temenni ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber