Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, geleceğin ressamlarını yetiştiriyor

Adana Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, 10 yıldan bu yana açtığı resim ve ebru kursuyla sayısız mezun verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılan birbirinden güzel sergilerle dikkati çeken Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, geleceğin ressamlarını yetiştiriyor.

Galeri Müdürü Mehmet İvren, eylül ayında okulların açılmasıyla başlayan kursların haziranda sona erdiğini ve her yıl sonunda kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan eserlerini sergiyle izlenime sunduklarını belirtti.

Resim ve ebru kursları için katılacaklarda yaş sınırının olmadığını belirten Müdür Mehmet İvren, ?'Kursa katılanlar arasında 17 yaşında lise mezunu ile 58 yaşında olan öğrencimiz var. Kursiyerlerimizin çoğunluğunu hanımlar oluşturuyor.'' dedi.

Resim kursundaki en genç kursiyer 17 yaşındaki lise mezunu Songül Fındıkkıran. Fındıkkıran, 2 yıldan buyana bu kursa katıldığını, daha önceleri karikatür çizerek başladığı yeteneğini geliştirmek için resme yöneldiğini söyledi. Songül Fındıkkıran, resim öğretmeni olmak istediğini kaydetti.

Kursa katılanlardan Seval Çeliker de 5 yıldan buyana yağlı boya ve sulu boya üzerine çalışmalar yaptığını şuan ise karakalem de eğitimine devam ettiğini dile getirdi. Kursiyerler arasında bulunan Gülay Yılmaz, 58 yaşında ev hanımı. 3 torun sahibi olan Yılmaz, resme olan ilgisinden ötürü kursa geldiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber