Eşi vefat etmiş kadınlara Nisan ve Mayıs ayı maaşları ödeniyor

Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), eşi vefat etmiş kadınlara yönelik Nisan ve Mayıs ayları nakdi sosyal yardımlarını ödemeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 18:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Eşi vefat etmiş kadınlara Nisan ve Mayıs ayı maaşları ödeniyor

SYDV İl Müdürü Nebi Tepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programı kapsamında, Malatya'da 381 kişiye sosyal yardım yapıldığını belirtti.

Nisan ve Mayıs ayları, kişi başı aylık 250 liradan 500'er lira olmak üzere toplam 161 bin 750 liranın ödenmeye başlandığını bildiren Tepe, program için alınan başvurular sonrasında yapılan inceleme ve değerlendirmelere göre yardımların yapıldığını ifade etti.

Program kapsamında, Malatya'da ilk etapta 266 kadına ödeme yapıldığını kaydeden Tepe, Mayıs ayında 115 kadına daha ödeme yapılmaya başlandığını belirtti. Tepe, şunları söyledi: ?Haziran ayı içerisinde ise 32 kadın ilgili yardımı hak etmiş olup, Temmuz ayı içerisinde ilk ödemeleri yapılacaktır. Bu kapsamdaki yardım almaya hak kazanan müracaatçılar, herhangi bir PTT şubesine giderek yardımlarını alabilmektedirler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber