Bodrum'da şoförler birbirine girdi

Şoförlerin kavgasında 3 kişi yaralandı, 8 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde bugün akşam saatlerinde dolmuş şoförleri ile tur minibüsleri şoförleri arasında çıkan kavgada üç kişi yaralanırken, sekiz kişi göz altına alındı.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde bu akşam saatlerinde Bodrum-Turgutreis arasında yolcu taşımacılığı yapan Işık Kireç (47) ile otellerden Bodrum'a turist taşıyan bir (Adala) turizm şirketine ait servis aracı şoförü arasında çıkan sözlü tartışma ardından tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Tur şirketinde kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahı ile Kireç'in yüzüne silahla vurması sonucu Kireç'in burnu kırıldı. Kanlar içerisnde yerde kalan Kireç'in arkadaşları kavgının duymasıyla olay yerine geldi. Turgutreisli dolmuş şoförleri ile tur şoförleri arasında çıkan kavgayı jandarma güçleri güçlükle ayırdı. Çıkan kavgada 3 kişi yaralanırken, jandarma sekiz kişiyi göz altına aldı. Kavga dolayısylı bir tur minibüsünün camları kırıldı.

Turgutreis'te yaşanan kavga olayının ardından Bodrum ve Turgutreis'te bulunan 400 kadar dolmuş şoförü, Turgutreis Jandarma Karakolu önünde gelerek alkışlı sloganlı protesto gösterisi yaptı. Turgutreis'e gelen Bodrum Şoförler Odası Başkanı Aytekin Çanakçı ve yönetim kurulu üyeleri olayları burada bir basın açıklaması yaptı.

Şoförlerle birlikte basın açıklaması yapan Çanakçı "Yılın 12 ayı Bodrum'da hizmet veren dolmuş şoförlerimizin haklarını yılın sadece üç ayı Bodrum'a gelerek otellerden ve turistik tesislerden korsan biçimde turist taşıyan tur araçları ekmeğimize göz dikti. Bu olayların çıkabileceğini sezon öncesinde belirtmiş, ilgili makamlara uyarıda bulunmuştuk. Ancak bu belgesi olmayan korsan taşıyıcılar ekmeğimizle oynadıkları gibi burada şoförlerimizin can güvenliğinide tehdit eder hale geldiler, durum böyle giderse önüne geçilemeyecek olaylar olur, yasa dışı hareket edenlere karşı kesinlikle taviz vermeyeceğiz, Bodrumlu şoförlerin ekmeğine el uzatanlara yargı önünde hesaplaşacağız" dedi.

Turgutreis jandarması tarafından göz altına alınan tur şoförleri ile dolmuş şoförlerinin ifadeleri alınırken, yaralanan 3 kişinin tedavisi Bodrum Devlet Hastanesinde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber