Provizyon SSK'lı hastalara nasıl yansıyacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda bir devlet hastanesinin acil servisinde hastaların kaydını yapan bir memur arkadaşın provizyon sisteminin yararlarını anlattığı bir yazı yer almaktadır. Kendisine katkısından dolayı teşekkür ediyoruz.

1. Acil serviste çalışmak son derece sıkıntılı bir görevdir. çünkü gelen hastaların zaten canları burunlarındadır ve bu durum bize çoğu zaman öfke olarak yansımaktadır.

2. Provizyon sistemi özellikle acil servisler için "mükemmel" bir yeniliktir. sadece karnesi ile gelen herhangi bir hasta eğer primleri yatırılmışsa 60 saniyede kayıt işlemlerini tamamlayabilmektedir.

3. Eğer sağlık karnesi yanında yoksa TC Kimlik numaralarından hastaların bakıma müstehak olup olmadıkları anlaşılabilmektedir. Ancak SSK henüz kimlik numaralarının tamamını sisteme girmediği ve bazı hastaların birden çok sicil numarası olduğu için bu konuda bazı sıkıntılar da yaşanabilmektedir.

4. Eğer reform gerçekleşirse "Genel Sağlık Sigortası" sadeçocuk kardeşimizin belirttiği sorunu çözecektir. çünkü sadece TC numaraları sicil yerine kullanılacaktır

Haberi yazan: Prekazi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber