Karaman'da Akıllı Kent Hizmet Servisi açıldı

Karaman'da belediyecilikle ilgili tüm işleri, hem ilgili birimler ve belediye başkanı hem de vatandaş takip edebilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütün belediyecilik işlemlerinin sonuç alınıncaya kadar takip edileceği sürecin bilgisayar ortamında ilgililerince görülebileceği Akıllı Kent Hizmet Servisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törenin açılışında konuşan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, sistemin faaliyetleri ve uygulama alanları arasında karşılama, danışma, bilgilendirme, başvuru, sosyal yardım, borç sorgulama ve ödeme işlemleri, imarla ilgili işlemler ve işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı işlemlerinin olduğunu söyledi.

Akıllı Kent Hizmet Servisi'ne 444 25 70 nolu telefondan veya bizzat başvurulacağını kaydeden Uğurlu, söz konusu işlem ile ilgili sürecin hem vatandaş tarafından hem de kendileri tarafından takip edilebileceğini söyledi. Bu tür bir takiple ilgili birimlerin ne tür işlemler yaptığının, çözüm noktasında nasıl bir sürecin izlendiğinin bilgisayar ortamında görülebileceğine dikkat çeken Uğurlu, tek amaçlarının belediyecilikle ilgili sıkıntı ve problemlerle başvuruluların, taleplerin hızlı bir şekilde çözülmesi, sonuçlandırılması olduğunu dile getirdi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç'in Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile açılışını gerçekleştirdikleri Akıllı Kent Hizmet Servisi'nde, Sistem Sorumlusu Nabi Andaş tarafından protokole bilgi verildi.

Açılışa İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, İşkur Karaman İl Müdürü Kenan Ateş ve Karaman AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ile vatandaşlar, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber