Çocuk dişleri flor ile korunabilir

Özel Dentatürk Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi diş hekimlerinden Şeniz Yeşilkaya, flor uygulamasının çürüksüz ya da çürüğe yatkın ağızlarda koruyucu olarak uygulanabileceğini ancak bu işlemin diş hekimleri kontrolünde yapılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diş hekimi Yeşilkaya, flor uygulamasının yüksek konsantrasyondaki florun diş minesinin yapısını güçlendirmesi esasına dayandığını belirterek, bu uygulamanın çürüğe karşı önemli ölçüde koruma sağladığının bilimsel olarak da ispat edildiğini söyledi.

Florlama işleminin çürüksüz ya da çürüğe yatkın ağızlarda koruyucu olarak yetişkin ve çocuklarda uygulanabileceğine işaret eden Yeşilkaya, çocuklarda flor uygulamasının jel kıvamındaki flor maddesinin özel kaşıklarla dişlere 4 dakika boyunca yapıldığını kaydetti.

Yeşilkaya uygulamanın 6 aylık periyodik kontrollerle yapılması gerektiğini ifade ederek, ?Flor kontrolsüz kullanımlarda (tablet ya da jel şeklinde olabilir) fazlası vücutta depo edilip florozis denilen hastalığa neden olabilir. Yutulmaması gerekmektedir. Bu nedenle mutlaka diş hekimlerinden profesyonel yardım alınmalıdır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber