Bursaspor, 250 bin Euro ceza ödeyip Avrupa Lig'inde mücadele edecek

UEFA tarafından Zambiyalı oyuncusu Mbesuma'nın parasını geç ödediği gerekçesiyle Avrupa Kupaları'na katılmaktan bir yıl men edilen Bursaspor, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından haklı bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezası kaldırılan Yeşil-beyazlı ekibe, 250 bin Euro para cezası verildi. Başkan İbrahim Yazıcı ile birlikte dünkü duruşmada savunma yapan Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, ?Beklediğimiz bir karardı. Çok sevinçliyiz.? sözleriyle değerlendirdi.

UEFA'nın bir yıllık Avrupa kupalarına katılmama kararı verdiği Bursaspor CAS'ta açtığı davada haklı bulundu. Başkan İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı 4,5 saatlik savunmanın ardından CAS heyeti kararını bugün açıkladı. Mahkeme, UEFA'nın 30 Mayıs'ta Bursaspor'a verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasının kaldırılmasına hükmetti. 250 bin Euro para cezası ödeyecek olan yeşil-beyazlı ekip önümüzdeki yıl Türkiye'yi UEFA Avrupa Lig'inde temsil edecek.

CAS'ın kararını Cihan muhabirine değerlendiren Yönetim Kurumu üyesi İrfan Koç, sonucu beklediklerini söyledi. Koç, şunları söyledi:

?Çok güzel çok mutluyuz. Bize karşı zaten bir haksızlık yapılmıştı. Mantığın öne çıkacağını vurgulamıştık. Öylede oldu. Bizim için Avrupa kupalarına katılmak çok önemliydi. Çok mantıklı ve yerinde bir savunma yaptık. Sonuçta ceza kaldırıldı. Çok sevinçliyiz. Avrupa kupalarına gideceğimiz içinde mutluyuz.?

Bu arada kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada kararla ilgili şöyle denildi:

?Kulübümüz hakkında, UEFA Tahkim Kurulu tarafından verilmiş olan Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezasının kaldırılması için, Kulübümüzce CAS'a yapılmış olan başvuru olumlu sonuçlandı. UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği 1 yıl men cezasının ertelenmesinin iptaline dair kararı CAS tarafından iptal edildi. Bu karar tüm camiamıza hayırlı olsun.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber