Düzce İl Özel İdaresine gelir getirici formüller aranıyor

Düzce İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel İl Genel Meclis üyelerini idareye gelir getirici projeler üretmeleri konusunda uyardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzce İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel İl Genel Meclis üyelerini idareye gelir getirici projeler üretmeleri konusunda uyardı. Sadece İller Bankasından gelen katılım payının hizmet vermede yeterli olmayacağının altını çizen Üstünel ?Kendimize ait öz kaynaklar edinmemiz gerekiyor? dedi.

Düzce İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Canpolat Özel İdareye ek gelir sağlayacak faaliyetlerin yürütüleceği bir şirket kurulmasını ön gören meclis üyelerine rapor sunmuştu. Raporda ?Komisyonumuzca yapılan araştırma ve inceleme neticesinde İl Özel İdaresi marifetiyle yaptırılan işlerin etkin ve verimli üretim, İl Özel İdaresine ek gelir sağlamak bakımından maden, imar, asfalt şantiyesi ve inşaat yapım işleri turizm ve her türlü ticari faaliyetle iştigal etmek üzere şirket kurulması için yapılan inceleme neticesinde idaremizce şirket kurulması ve ortak olunması komisyon üyelerimizce uygun görülmüştür? denilmişti.

Mecliste rapor üzerine konuşan İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, meclis üyelerini gelir getirici projeler üretmeleri konusunda uyararak ?İdareye gelir sağlayıcı belli faaliyetler yapılması gerekiyor. Öz kaynaklarımız olmalı. Artık kendi yağımızla kavrulabilecek hale gelmemiz lazım. İller Bankasından gelen katılım payı var. Ancak tek bir kaynağa bağlı kalmak doğru değil. Bunun için bazı projeler üretmesi gerekiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber