İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, sürpriz bir çıkış yaparak polisin çalışma şartlarının çok kötü olduğunu bildirdi ve düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Haber Giriş : 20 Eylül 2003 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, sürpriz bir çıkış yaparak polisin çalışma şartlarının çok kötü olduğunu bildirdi ve düzeltilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Şube Başkanı Kiraz Biçici ??Kürt yanlısı bir imaj veriyorsak da tüm insan hakları ihlallerinin karşısındayız'' dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Feyzullah Arslan ise açıklamayı ??Bizi düşünenlere teşekkür ederiz'' diye yorumladı.

Biz her kesimden insan için varız

KİRAZ BİÇİCİ (İHD İstanbul Şube Başkanı)

??Biz başvuruları değerlendirip insan hakları ihlalleri konusunda kamuoyu oluşturmaya çalışırız. Bugüne kadar bize güvenlik güçlerinden başvuru gelmezdi. Ancak özellikle intiharların yoğunlaştığı son günlerde, polislerden telefonla, isim adres bildirmeyen başvurular gelmeye başladı. Yazılı ve adı belli olan kişilerin başvurularına öncelik tanıyoruz ama görevleri gereği polislerin isimlerini bildiremeyeceklerini dikkate aldık. Bizim hiçbir kompleksimiz yok. Her kesimden insan bizden destek alır. Bu arada sanıyorum polisler de bizi tanıdılar. ?Bizim için ne yapıyorsunuz' sorularına muhattap oluyorduk. Bunu biraz kinayeli algılıyorduk. Oysa biz herkes için varız. İnsan kim olursa olsun, ne olursa olsun insanca yaşamalı. Kürt sorunu yoğun olduğu için Kürt yanlısı imajımız doğdu. Ama biz sadece Kürt hakları değil, bütün demokratik hak ve özgürlüklerin savunucusu olarak varız. Bizi böyle tanıtmak isteyenlerin niyetinin farklı olduğunu düşünüyoruz. Kürtler için de bütün insanlık için de varız.''

Bizi hasım görmeyin

FEYZULLAH ARSLAN (Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü)

??Bizi düşünenlere teşekkür ederiz, saygı duyarız. Biz, herkesin ve her kesimin polisiyiz. Açıklamadaki, sendika ve dernek konusu yasal mevzuat. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda aşamalar kaydettik. Ekonomik konularda da çalışmalar var. Biz, polis teşkilatına girerken, zor olduğunu, gece çalışıldığını bilerek giriyoruz. Fazla mesai ücretleri az. Fazla mesainin az yapılmasına çalışılıyor. Bizim çalışma koşullarımızı vatandaşın desteği rahatlatır. Vatandaştan isteğimiz kurallara uyması, uymayanları uyarması, şüpheli durumları 154 ve 155'e bildirmesi, bize güler yüzlü davranması. Özellikle gösteri yürüyüşlerinde bizi hasım gibi görmemesi, görev amacıyla, onun güvenliği için orada olduğumuzu, kötü niyetli olmadığımızı bilmesi...''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber