Hastane personeli ve hastalar konser verdi

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Baştabibi Dr. Osman Salış'ın desteğiyle personel ve hastalardan oluşturulan müzik korosu, Türk sanat musikisi konseri verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) büyük salonundaki konserde yoğun ilgi gören koroya, Şizofreni Dostları ve Dayanışma Derneği ile Samsun Vefa Bakım Merkezi de destek verdi.

Hastane, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Şef Erdal Şahin yönetiminde 24 hastane çalışanı ve 4 hastadan oluşan toplam 28 kişilik bir koro kurdu. Koro ilk konserini AKM'de verdi.

Beğeniyle dinlenen koronun kurulmasına öncülük eden Dr. Osman Salış, ?Aylarca mesai yaparak bu koroyu kurduk. Son yıllarda yaşanan sağlıkta dönüşüm programına paralel olarak ruh sağlığı alanında ciddi değişimler yaşanmaktadır. Bu gün artık toplum psikiyatri hastalarından arındıralım anlayışı yerine, psikiyatrik hastaların tedavi, rehabilitasyonu ve topluma yeniden kazandırılması anlayışını bırakmamalıdır. Hasta toplum ayrışması yerine hastalarımızla birlikte bir bütün olma anlayışıdır.? dedi.

Yaptıkları programın hastalarla çalışanların bir bütün anlayışının ürünü olduğunu, bu bütünün toplumun her alanını etkilemesin istediğini ifade den Salış, programa emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber