Kadınlar ağır işçiliğe el attı

İş hayatının her alanında yer alan kadınlar, artık ağır işlere de el attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşverenler, sigara kullanmadıkları, daha az mola verip daha çok çalıştıkları için kadın işçileri tercih ediyor.

Çanakkale'de faaliyet gösteren PVC pencere imalathanesi, erkek çalışanların sık sık mola vermesinden ve elinde sigarayla iş yapmasından dolayı kadın çalışan istihdam etmeye başladı. Koç Pen firmasının sahibi İsmail Koç, kadınların işe daha sadık olduğunu, bu nedenle de kadınların iş başı yapmasından sonra iş yerinde verimin arttığını söyledi. Koç, ?Şu anda imalathanede 2 kadın işçi çalışıyor. Ben çok memnunum. Hatta sayıyı artırmayı düşünüyorum. Yaklaşık 5 aydır kadın işçi çalışıyor. İş verimi açısından da çok memnunuz. Erkek işçiler, çalışırken ellerinde sigarayla iş yapıyor. Bu, iş gücünü yüzde 50 düşürüyor. Kadınlarda bunu görmek imkansız. Özellikle gençler, sık sık sevgilileriyle telefonla konuşmak, mesajlaşmak için mola veriyor. Hep uyarmak zorunda kalıyoruz. Hep başlarında durmak imkansız. Atölyede bayan olunca davranışlar daha farklı, daha düzenli oluyor? dedi.

İşyerinde 5 yıldır çalışan Nuriye Çetin, ?Severek çalışıyorum. Çok fazla zorlanmıyorum. Çalışmayı düşünüyordum, bu işi buldum. Bayanların da her işi yapabileceğini biliyorum. İlk başlarda biraz zorlansam da sonradan alıştım. Bu işi severek yaptığım için daha az mola veriyorum. Öğrenmeye çalışıyorum. Kaynak yapıyoruz, demir kesiyoruz, temizliyoruz. Bütün işleri yapabiliyoruz? diye konuştu.

"KADINLAR ERKEKLER GİBİ ÇOK MOLA VERMİYOR"

Atölye Müdürü Mustafa Özdirek ise, kadın çalışanların performansının erkeklere oranla daha yüksek olduğunu söyledi. Özdirek, ?Ağır bir iş yapmamıza rağmen kadın çalışanlarımız 3-4 ay gibi bir sürede hemen işi öğrendiler. Kaynak, kesme gibi işlemleri yapmaya başladılar. Çalışma performansı açısından erkeklerden daha düşük değil. Hatta sigara içmediklerinden sigara molası da vermiyorlar. Bu nedenle erkeklerden daha çok çalışıyorlar. Günde 2 kere 15 dakika çay molası var. Ama kadınlar buna çok fazla takılmıyorlar. Daha fazla çalışıyorlar. Böylelikle iş gücünden kazanmış oluyoruz? dedi.

İş yeri çalışanlarından Onur Yenilmeztürk de, kadınlarla birlikte çalışma hayatının da düzene girdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber