Belediye başkanları kentsel dönüşümü tartıştı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve 104 belediye başkanının katıldığı değerlendirme toplantısının ana gündemini ?kentsel dönüşüm' oluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşümün sadece Marmara'nın değil tüm ülkenin sorunu olduğunu belirterek, ?Sağlıksız yapıda sağlıklı nesiller yetişmez.? dedi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ?Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısı? 104 belediye başkanının katılımı ile Kartepe Green Park Hotel'de gerçekleştirildi. Program kapsamında ilk olarak Marmara Denizi'nin temizliği tartışılırken Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Marmara Denizi ve çevre temalı birer sunum yaptı.

Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısı'nın ikinci bölümünde ise Kentsel Dönüşüm Yasası'nın belediyecilik boyutu masaya yatırıldı. Başkan Altepe, ?Bölgemizin genel olarak Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olduğu da dikkate alındığında kentsel dönüşüm konusunun ne kadar acil bir durum arz ettiği kendiliğinden anlaşılacaktır. Hem estetikten yoksun hem de fen ve mühendislik kurallarına uymayan mevcut yapı stoku yalnızca şehirlerimizi değil, buralarda yaşayan insanların sosyal hayatını ve iç dünyasını da tehdit etmektedir. Sağlıksız bir mekânda sağlıklı nesillerin yetişmesi mümkün değildir.? şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ?Halkı kentsel dönüşüme inandırmak çok büyük önem arz ediyor. Demokrasilerde halka rağmen icraat yapılmaz. Vatandaşı ikna etmek en önemli gayemiz olmalı. Kentsel dönüşüm, halkla bütünleşerek yapılmalı. Kentsel dönüşüme eğitim ve tespitle başlamalıyız. Halkımızı inandırarak, ikna ederek ve doğru faaliyetlerle Kentsel dönüşüme inandırmalıyız.? dedi.

Marmara Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, kentsel dönüşümün sosyolojik anlamda gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya da 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hususundaki kanunla ilgili bilgilendirme yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber