Somuncu Baba ve Hulusi Efendi dualarla anıldı

Malatya'nın Darende ilçesinde düzenlenen Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu'nda dünyanın farklı ülkelerinden gelen bilim adamları, yazarlar ve kanaat önderleri, Türk mutasavvıflar Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'yi andı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı Bayram-ı Veli'nin hocası olan ve 14'üncü yüzyılda yaşayan Somuncu Baba ile onun neslinden gelerek yakın tarihin önemli mutasavvıflarından birisi olan Osman Hulusi Ateş Efendi'yi anmak için Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar ilçeye akın etti.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından organize edilen sempozyum kapsamındaki törenler, anma merasimi ile başladı. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin kabirlerinin bulunduğu cami avlusunda toplanan binlerce vatandaş, okunan dualara iştirak etti.

Mısır'dan gelen hafız Hüseyin Türkan'ın Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunduğu anma törenlerinde vatandaşlar tarafından okunan 2012 hatmin duası yapılarak bağışlandı. Grup Dergah'ın tasavvuf musikisi konseri verdiği programa, İngiltere, Pakistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Mısır gibi ülkelerden gelen bilim adamları da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, maneviyat önderlerinin insanlığı aydınlattığını söyledi. Aktaş, ?Büyüklerin çağrısına uyanlar, hayatlarında huzur ve refah bulur. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi de gerek yaşantıları, gerekse de topluma fayda sağlayan hizmetleriyle gönüllerde eşsiz bir yer edinmiştir.? dedi.

Anma törenlerine Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Nijerya'nın Suriye Büyükelçisi Mohamed Yousef Babagindeo, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş katıldı.

Tören alanına büyük bir Türk bayrağı asılırken son günlerdeki terör olaylarında şehit olan askerlere de dua edildi.

Somuncu Baba Camii önündeki alana vatandaşların güneşten korunması için devasa bir çadır kuruldu. Önemli isimlerin de katıldığı anma etkinliklerindeki misafirlere yemek ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber