Garanti Bankasından 1474 Maliye personeline 300 YTL Bonus

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Garanti Bankası, maaşların şubelerine yatması karşılığında ayrıca 72.8 milyarlık bağış yaptı

Kamu maaşlarının kendilerine yatırılması için teklif üstüne teklif veren bankalar yarışında 'Bonus'u Maliye Bakanlığı'nın bin 474 personeli kazandı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Garanti Bankası'yla yaptığı maaş anlaşmasında bin 474 personele 300'er milyon liralık Bonus dağıtılacağı ve bunun yanı sıra Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere de 72 milyar 800 milyon liralık da bağış aldığı öğrenildi.

Böylece yaklaşık 40 bin personeli olan Maliye'nin, toplam personelinin sadece bin 474'ünün maaşları karşılığında Garanti Bankası'ndan aldığı promosyon 500 milyar lirayı geçti. Toplam promosyonun 305 milyar lirası Muhasebat Genel Müdürlüğü'ne verilmiş oldu. 200 milyar liranın üzerindeki tutar ise Bütçe ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ayrıldı. Maliye çalışanları, hesaplarına yatacak 300 milyon liralık Bonus puanlarını istediği gibi harcayabilecek. Bakanlık bürokratlarından alınan bilgiye göre, anlaşmayla Bütçe Genel Müdürlüğü'nden 400, Milli Em lak'tan 350 ve Muhasebat'tan 774 kişi 'şanslı personel' oldu. Taşra teşkilatında çalışan diğer personelin anlaşma kapsamına dahil edilememesi, maaş
tahakkuklarının farklı olmasından kaynaklandı. Ancak anlaşma, bakanlığın diğer çalışanlarının tepkisine neden oldu. Maliye'de, Gelirler Genel Müdürlüğü halen İş Bankası, diğer birimler de Ziraat Bankası'ndan maaş alıyor.

Bağış Maliye'nin kasasında
Garanti Bankası, maaşların yatırılması karşılığında Maliye'ye sadece Bonus vermekle kalmadı, bağış da yaptı. Banka, Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 72.8 milyar liralık bağışı Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğü veznesine yatırdı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber