Atletizm

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 43. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası, 10 Balkan ülkesinden yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla Eskişehir'de başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde, şampiyonanın başlaması dolayısıyla yapılan törende, sporcu ve hakemlerin seremoni geçidinin ardından İstiklal Marşı söylendi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği ve Avrupa Atletizm Birliği'nin üst düzey organizasyonlarını Türkiye'de organize etme çabası içinde olduklarını söyledi.

Uluslararası takvimlerde 2004 yılından bu yana yer alan 196 organizasyonu Türkiye'de gerçekleştirdiklerini belirten Terzi, bunların 12 tanesinin Avrupa Atletizm Birliği'nin üst düzey organizasyonu olduğunu bildirdi.

Terzi, Türkiye'deki ilk atletizm şampiyonasının 1924'te Eskişehir'de organize edildiğini anımsatarak, "Şimdi de Eskişehir'de ilk kez Balkan Gençler Şampiyonası'nı düzenliyoruz. Balkan ülkelerinin en hızlı koşabilen, en güçlü atabilen ve yüksek atlayabilen genç atletleri, iki gün burada mücadele edecek. Branşında birinciliği kazanacak her atlet, ömür boyu taşıyacağı Balkan şampiyonu unvanını elde edecek" dedi.

-"Şampiyona, Eskişehir'in tanıtımına da katkı sağlayacak"-

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ise son yıllarda Türkiye'nin önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını anlattı.

Bu şampiyonanın Eskişehir'de düzenlenmesinin kent adına önemli bir adım olduğunu dile getiren Koca, şöyle konuştu:

"Şampiyona, Eskişehir'in tanıtımına da katkı sağlayacak. Eskişehir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. Bu anlamda bu tür organizasyonların 2013'te daha da artacağına inanıyoruz. Federasyon yetkililerinden de bunu talep ettik. Dolayısıyla şehrimizin tanıtılması adına kültürel faaliyetler ve bu tür organizasyonların artmasını önemsiyoruz. İnanıyorum ki, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti programı kapsamında da bu tür organizasyonların devamı gelir. Bu sayede Eskişehirimizi sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada tanıtmış oluruz."

Organizasyona katkıda bulunanlarla eski sporcu ve antrenörlere plaketlerinin verilmesinin ardından Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Moldova, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ'dan yaklaşık 400 sporcunun katıldığı yarışlar başladı. Şampiyona, yarın sona erecek.

Törene, Eskişehir Vali Vekili İsmail Küreci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Koşarsoy, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Jandarma Komutanı Albay Feyzullah Günal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ve Ak Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök / Buğra Ersavaş

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber