Niksar'ın Fidanları Kültür ve Sanat Şöleni

Niksar Kaymakamlığı ve Niksar Belediyesi işbirliğinde yapılan "Uluslararası Niksar'ın Fidanları Kültür ve Sanat Şöleni" kapsamında Belediye Sarayı, Cahit Külebi Müzesi ile Niksar Halk Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurumlu Emrah ve Cahit Külebi'nin anıt mezarında yapılan törenin ardından restoresi tamamlanan Eski Hükümet Konağı'na geçildi. 20 Haziran 1919'da Anadolu'yu işgal eden düşmanlara karşı Anadolu'daki ilk mitinglerden biri olma özelliği taşıyan Niksar Mitingi sembolik olarak canlandırıldı. 1905 yılı Abdülhamit dönemi tarihi bina Niksar Belediyesi olarak dizayn edilen binanın açılışında konuşma yapan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Niksar'da değişim ve gelişime birlikte yaşadıklarını kaydetti. Bugünün ayrı bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Yadigar, "Niksar'ın yüzü değişecek güzelleşecek. Niksar'ın güzelleşmesi kampanyasına hep beraber destek olalım. Biz elimizden geleni yapıyoruz hep beraber bu yolculuğumuzda güzel işler yapacağımıza inancımız tamdır" dedi.

Başkan Yadigar'ın konuşmasının ardından Anadolu Beylikleri konusunda Doç. Dr. Tuğrul Türk sunum yaptı. Yeni belediye binasının açılışını arından Cahit Külebi Müzesi'nin açılışına geçildi. Açılış töreninde konuşma yapan Başkan Yadigar, tarihimize, geçmişimize edebiyat ve kültürümüze sahip çıkma adına bu müzenin ilk olması anlamında heyecanlı olduklarını söyledi.

Türk edebiyatının değerli isimlerinden Cahit Külebi'nin oğlu Ali Külebi ise konuşmasında Niksar'ın Türk dünyasında ses getiren kent olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından müzenin açılışı yapıldı.

Açılış sonrasında bir oda içerisinde yer alan elinde dolma kalemi ile Cahit Külebi'nin heykeli ilgi gördü. Ali Külebi babasının göz renginin farklı olduğunu ifade ederek heykelin göz renginin değiştirileceğini kaydetti. İlkim Karaca ise müzeye Cem Karaca'nın taş plaklarından hediye etti.

Açılışlara MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Ak Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Ak Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, MHP İl Başkanı Murat Polat, Türk müziğinin duayenlerinden Erol Büyükburç, İskender Doğan, Bilgen Bengü, Ahmed Ahmedov ünlü sunucu Fatih Mühürdar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber