AK Parli'li Enç: Marka değeri yüksek her ürünün dünya pazarında alıcısı vardır

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, marka değeri yüksek her ürünün dünya pazarında alıcı bulacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerelde üretilen bir ürünün dünya pazarında alıcı bulması için mutlaka marka değerinin oluşması lazım geldiğini belirten Enç, ülkede marka değeri ürünlerin her geçen gün dünya pazarında alıcı bulmaya başladığını kaydetti.

Antalya'da 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nı ziyaret eden Enç, Antalya'nın başta turizmde olduğu gibi tarım, hayvancılık, örtü altı tarım, süt ve süt ürünleri, narenciye, el sanatları ve meyve üretiminde marka değeri potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti.

Antalya'nın 19 ilçesinin farklı farklı kültürel zenginliklerinin bulunduğunu bu zenginliklerin yerelden ülkeye, ülkeden dünyaya tanıtılması gerektiğini belirten Enç, bir Korkuteli Tarhanası, bir İbradı, bir Ormana ve bir Kaş Üzümlü astarlarının markalaştırarak dünyada pazarlanması gerektiğini aktardı. Enç, "Marka değeri yüksek her ürün alıcı bulur. Yerelde yetiştirdiğimiz bir ürünü markalaştıramazsak dünya pazarına sunamayız. Bunun için güç birliği yapılmalı. Bu gün dünyada markalı ürünler alıcı buluyor. Korkuteli'nin tarhanası, kültür mantarı ve meyve çeşitliliği markalaşmalı. Yine aynı şekilde Manavgat'ın zeytini ve süt mamulleri markalaşarak dünya pazarına açılmalı. Marka tescili olmadan bir ürünü yerelden dünyaya satamayız. Bugün Hollanda marka değeri oluşturduğu süt ve süt mamulleri ürünlerini dünyaya pazarlıyor. Biz niye pazarlamayalım. Biz bunu turizmde başardık. Antalya dünya turizminde marka." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber