Sosyal medya 'yasa' çıkarttı

Bir sosyal paylaşım sitesi olarak öne çıkan 'Facebook'ta araç çarpması sonucu yaralanan hayvanların araç sürücüsü tarafından veterinere götürülmesi halinde tüm masrafların trafik sigortasınca karşılanmasını öngören bir yasa çıkartıldığı yönünde paylaşım kullanıcılara sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak havyan hakları savunucuları böyle bir yasa olmadığını bildirdi.

'Lütfen Dikkat' ibaresi ile Facebook'ta kullanıcılara sunulan bilgide, "Yeni çıkan yasa uyarınca arabanızla çarptığınız hayvanları veterinere götürdüğünüzde bütün masraflar trafik sigortanızca karşılanacak, artık gereken yalnızca merhamet" denildi. Söz konusu paylaşımda yol kenarında cansız yatan bir köpek ve ona acı içinde bakan bir başka köpeğin de fotoğrafına yer verildi. 'Ver Patini' imzasını taşıyan paylaşım, kısa sürede 13 bin 992 kişi tarafından paylaşıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan yorumlarda ise böyle bir yasa teklifinden henüz haberdar olunmadığı dile getirilirken, böylesi bir yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine geldiği, ancak henüz yasalaşmadığı hatırlatıldı. Bir başka yorumda da; hayvanların da yaşam hakkı olduğu ve yasa ile birlikte Türkiye'de artık güzel şeyler olduğu ifade edildi.

Facebook'ta paylaşılan bildirim hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri ve Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, Türkiye'de bu konuda çıkartılan yasanın sadece yaban hayatı koruma alanlarını kapsadığını söyledi. Yasanın sokak hayvanlarını da kapsayacak şekilde güncellenmesi için federasyon olarak yoğun bir çaba ve çalışma içinde olduklarını kaydeden Çıtırık, "Umarım Facebook'ta paylaşılan, ancak gerçek olmayan bu yasa bir an önce yürürlüğe girer. En büyük temenni ve beklentimiz bu. Sosyal medyada paylaşılan bu konu tamamen hayvan haklarına ve yaralı hayvanların koruma altına alınması noktasında toplumsal bir bilinç ve duyarlılık oluşturma amacına yönelik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber