Dinar'da kurulan seralarda inceleme

Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Ziraat Bankası'nın desteğiyle Gençali köyünde kurulan 4 seranın, diğer köylere örnek olması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziraat Bankası Dinar Şube Müdürü Ali İleri ile ilçeye bağlı Gençali köyünde 4 aile için Ziraat Bankası'nın desteğiyle 7 yıl vadeli kredi sayesinde kurulan seraları inceleyen Yurtseven, ilçede arpa, buğday ve şeker pancarı ekildiğini ama bu ürünlerin çiftçileri maddi bakımdan tatmin etmediğini söyledi.

İlçede önceki yıllarda kredilerin doğru kullanılmadığını savunan Yurtseven, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda doğru ve yerinde kullanılan banka kredilerinin çok işe yaradığını görüyoruz. Dinar'da yıllardan beri her zaman bilinen ürünler ekildi, biçildi. Hiçbir zaman meyveciliğe veya seracılığa doğru bir adım atılmadı. Ziraat Bankası'nın desteğiyle Gençali köyümüze 4 adet sera kuruldu. İnşallah bu kurulan seralar, diğer köylere de örnek olur."

İleri de Gençali köyünün seracılıkta ilk ve örnek bir köy olduğunu bildirdi.

Dinar merkez ve köylerinin seracılık için çok uygun bir yapıya sahip olduğunu dile getiren İleri, "Bankamız 7 yıl vadeli ve yıllık yüzde 6 faizle çok cazip koşullarla bu işleri teşvik ediyor. İlk etapta Çalışkan Gençali köylülerinden 4 aile bu işe başladı. Başta Dinar olmak üzere 56 köy ve 8 beldenin de kısa sürede Gençali köyünü örnek alacağına inanıyorum" dedi.

İleri, seracılığın yaygınlaşmasıyla bölgede refahın artacağını, klasik üretim dışında yeni ürünler yetiştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Eser Çekinir / Mustafa Güngör

Yayıncı: Sedat Gök

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber