Diyarbakır'da Eğitim anketi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, 114 okulda öğrenim gören çocukların velilerine uygulanan 'Okul Hizmetlerini Değerlendirme Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Ankette, öğrenci velilerinin yüzde 56.30'unun okul hizmetlerini olumlu, yüzde 43.70'inin ise olumsuz bulduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitimle ilgili sorunları çözüme kavuşturmak için kentteki 114 okulda, 32 bin 954 veliye uygulanmak üzere 'okul hizmetlerini değerlendiren' bir anket hazırlandı.

Vali Efkan Ala, Valilik Toplantı Salonu'nda, 114 okulda okuyan öğrencilerin velilerine uygulanan 'Okul Hizmetlerini Değerlendirme Anketi' ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplam 27 bin 500 anketin değerlendirmeye alındığı sonuçlar, Vali Ala ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Feride Alaltın tarafından açıklandı. Vali Ala, okullardaki hizmet durumunu öncelikle velilere sorduklarını belirterek, "Bu anketle toplam 27 bin 500 veliye ulaşıldı. Velilerin çoğu, okullardaki hizmeti olumlu görürken, olumsuz görenlerin sayısı da az değil. Bu anket, bilgili kişiler tarafından yapıldı. Öğrenci velilerinin, okullarla ilgili sorunlarını bize söylemelerini istedik" dedi.

Bir dahaki anketin de öğretmenlere yönelik olacağını dile getiren Ala, bu anketlerde de öğretmenlere, velilerin öğrencileriyle ne kadar ilgilendiği sorusunun yöneltileceğini söyledi. Ala'nın konuşmasının ardından anket sonuçları, Anket Koordinatörü Feride Alaltın tarafından slayt gösterisiyle basına tanıtıldı.

60 bin öğrenci velisine gönderilen Okul Hizmetleri Değerlendirme Anketi'ne 32 bin 954 kişi katıldı.

Ankete katılanların yüzde 56'sı eğitim hizmetlerini olumlu buldu. Anketin en dikkat çekici sonucu, velilerin yüzde 66'sının okuldaki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu yönündeki görüşü oldu. Ankete katılan 15 bin kişi de, kayıt döneminde zorluk yaşadıklarını söyledi. Anketin en farklı sonucu ise, "Öğretmenler derslere zamanında giriyor mu?" sorusunda ortaya çıktı. Bu soruya cevap veren 27 bin 498 kişiden 22 bin 530'u "Evet" yanıtını verdi.Velilerin yüzde 73'ü öğretmenlerin tavır ve davranışından memnun. Ankete katılan velilerin yüzde 79'u uzun süre derslerin boş geçmesinden yakındı. Velilerin yüzde 52'si, öğrencilerin eğitim araçlarından yararlanamadığını, yüzde 59'u da okulların kaynaklarının yerinde kullanıldığı yönünde görüş belirtti. Veliler, eğitim personelinin yüzde 64'ünün öğrenci ve velilerine adil ve eşit yaklaştığı görüşünde. Ankette ayrıca, okulların ısınma sorununun yeterli olduğu yönünde de görüş belirtilirken, katılımcıların yüzde 55'i okul mevcutlarının çok olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber