Bursa'da merkezi ezan sistemi kalktı

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'in Bursa'da yapılan eğitim toplantısında gündeme getirmesinden yaklaşık 1 yıl sonra ilde merkezi ezan sistemi kaldırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe müftülükleri tarafından din görevlilerine tek tek yazılı olarak yapılan tebligata göre, bundan sonra her camiden ezan okunacak. Merkezi yayın sistemlerinde ise herhangi bir ezan yayını olmayacak.

Merkezi ezan sisteminin kaldırılmasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, "Merkezi ezan sisteminde iş otomatiğe bağlanmış gibi bir algı meydana geliyordu. Bu durumda din görevlileri cemaat nezdinde biraz daha memur görüntüsüne bürüyordu. Şimdi ezanın her camide münferiden okunması büyük bir iştiyake, mahallede güzel sesli müezzinlerin de var olduğunu göstermeye yarıyor. Her camiden birkaç saniye farkla başlayan ezanlar, tek bir yerden gelen tek yayına göre daha güzel hissediliyor" dedi.

Merkezi ezan sisteminin iptal edilmesi ile Bursa'nın 3 bin yıllık yerleşim yeri olan Hisar'da 50 metre ara ile yapılan mescitlerde de hoparlörsüz okunan ezanlar geri döndü. Hisar sakinleri, çıplak sesle okunan ezanların büyük bir huşu sağladığını belirterek, araç yoğunluğu olmayan ve yakın camilerin bulunduğu yerlerde müezzinlerin minarelere çıkarak çıplak sesle ezan okunmasının mahalle sakinleri üzerinde çok büyük tesir meydana getireceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber