Van Devlet Hastanesi bölge hastanesi olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, proje ihalesi tamamlanan yeni devlet hastanesinin bölgeye hizmet vereceğini kaydetti.
Sağlık Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, yaptığı açıklamada, Van'a yapılacak olan yeni hastanenin Sağlık Bakanlığı'nın 2005 yılı yatırım programına alındığını kaydetti. Antalya ve İstanbul ile birlikte yapılacak olan Van Devlet Hastanesi'nin de bölge hastanesi olması projesine aldığını söyleyen Dr. Kurtoğlu, Hakkari, Bitlis, Muş ve Ağrı gibi çevre illerden gelecek hastalara hizmet vereceğini kaydetti.

Mevcut olan hastanenin sadece Van'da günde ortalama 3 bin hastaya hizmet verdiğini anlatan Dr. Kurtoğlu, hastanenin fiziki ve personel yetersizliği nedeniyle bu kadar hastaya yetişmesinin çok zor olduğunu vurguladı. Dr. Kurtoğlu, "Van Devlet Hastanesi 1940 yılında kuruldu. Ancak bina planlamasının düzgün olmaması nedeniyle ihtiyaca cevap veremiyor. Bölge hastanesi için Edremit İlçesi'nde 200 dönümlük araziyi hazırladık. Projenin ihalesi tamamlandı. Eylül ayında temel atma çalışmalarına başlayacağız. 3 yılda tamamlanmasını planlıyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber