Anadolu Liselerine işkence ediliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB HÜSEYİN ÇELİK MAĞDURLARI DERNEĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı aralık 2004 tarihinde yayınladığı bir yönetmelilke anadolu lisesi öğrencilerinin nakillerini engelledi. Buna göre bir ailenin tayin yada başka bir sebeple il değiştirmesi çocuğunu götürmesi için yeterli bir sebep değil. Çocuğun gidilecek ildeki anadolu liselerinin puanı kadar puan alması gerekiyor. Ve de o liselerin kontenjanının boş olması gerekiyor. Bu iki şarttan birisi olmazsa çocuk o ildeki süper liselere gitmesi gerekiyor. Süper liselere de okul bitirme ortalaması yetmiyorsa düz liseye gitmesi gerekiyor. Ya anadolu lisesini kazanmak için yaptığı çalışmalar,onlar boşuna.. Yani bir yerde çocuğun geleceği,öğrenim hayatı engelleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığına yapılan tüm müracaatlar sonuçsuz kalmıştır. Milli eğitim bakanlığı bu çocukların geleceği ile oynamaktan zevk alırcasına bu konuda bir değişiklik yapmamıştır. Oysa çok basit çözümleri mevcuttur. Mesela her ilde puanı tutmaya öğrenciler için bir anadolu lisesi belirlenebilir ve bu okulda kurulacak bir sınıfta bu öğrenciler öğrenim hayatlarını sürdürebilirler.

Milli Eğitim Bakanı hala sessiz ve ilgisiz.oysa yök konusunda, meslek lisesi öğrencilerinin durumunda işine geldiği gibi açıklamalar yapıyor. Bu işlerin yarınının olduğu unutuluyor.

Bundan hareketle milli eğitim bakanlığının mağdur ettiği öğrenciler ve veliler bir araya gelerek bir dernek kurdular. Ve bundan böyle bu dernek ve benzeri çalışmalar yoluyla milli eğitim bakanlığı ile mücadelenin artarak devam edeceği belirtiliyor.

Derneğin adı: meb-hüseyin-çelik-mağdurları-derneğ[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber