Malatya'da kantincilerden ruhsatsız işletmelerin denetlenmesi talebi

Malatya Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği (MAKİED) Başkanı Hüseyin Peker, okul çevresindeki ruhsatsız işletmelerin denetlenmesini istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Peker, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak öğrenci sağlığını doğrudan etkileyen kantin ve kantincilere yönelik toplumu bilgilendirici çalışmaları sıklaştıracaklarını belirtti.

Derneğin yönetim kurulu üyeleriyle Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt'u ziyaret ettiklerini ifade eden Peker, şunları bildirdi:

"Görüşme çok faydalı geçti. Kantincilerin yaşadığı sıkıntıları dillendirdik. Şu anda okulların tatilde olması münasebetiyle kantinci esnafının durumunu ele almak istedik. Belediye yetkililerine kantincilerin varlığını hissettirdik. Malatya'da bazı okulların çevresi ruhsatsız işletmelerle dolu. Bu istenmeyen manzara kantincilerin canını sıktı. Öğrencilerin ciddi bir tehlikeye sürüklendiğinin farkındayız. Yetkili mercileri uyardık. Özellikle belediyenin üzerine önemli görev düşmektedir. Sağlanan haksız kazancın yanı sıra öğrenci sağlığı da tehdit altında. Belediye tarafından yasa dışı çalışan işletmelerin mercek altına alınması, yakından takip edilmesi önemlidir. Ruhsatsız çalışan işletmelerin denetlenmesi herkes için hayırlı olacaktır."

Peker, il merkezinde derneğe üye 90 kantin işletmecisinin bulunduğunu kaydetti.

Muhabir: Yeter Erdine

Yayıncı: Önder Felek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber