AB Bakanı Egemen Bağış açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Suriye halkı ile bizim halkımız arasında bir sorun yok. Suriye'deki eli kanlı, kendi halkını katleden zihniyetle mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 'İyilik Şampiyonası'nın ödül törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin iyilikte yarıştığını, kazananın ise insanlık, dünya olduğunu söyledi. Bağış, "Gelin, Tuzla'da başlayan İyilik Şampiyonası projesini, bir AB projesi haline getirelim. Bunu Türkiye ile sınırlı tutmayıp, Avrupa geneline yayalım. Avrupa'nın gençlerini de içine düştükleri uyuşturucu, kötü alışkanlıklar, çetelerden kurtarmak için bu projeyi, bir AB projesi haline getirelim. Biz Bakanlık olarak buna hazırız" diye konuştu. Türkiye'nin yaptığı insani yardımlara değinen Bağış, "Aslında kardeşlerimizin dağıttığı on binlerce, yüz binlerce oyuncak, kitap, kıyafet bir yandan da paylaşmayı, demokrasinin istişare kültürünü de yayıyor. Bu yüzden Türkiye bugün kendi bölgesinde bir ilham kaynağı" dedi.

Konuşmasında Türk askeri uçağının düşürülmesine de değinen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partilerin liderleriyle istişarede bulunduğunu ifade etti. Bağış şöyle konuştu:

"Alacağımız kararları büyük devlet olmanın gerektirdiği şekilde, kendi aramızdaki istişarelerle birlikte belirleyeceğiz. Büyük devletler büyük düşünürler. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Tarih boyunca bize dostlukla yaklaşanlar her zaman milletimizden, devletimizden dostluk görmüşlerdir. Milletimizin endişe duymasına hiçbir sebep yoktur. Endişe duyması gerekenler ülkemize, milletimize düşmanca yaklaşabileceklerini zanneden, haddini aşanlardır. Biz bundan sonraki süreçte de inşallah iyilik yapmaya devam edeceğiz. Suriye halkı ile bizim halkımız arasında bir sorun yok. Suriye'deki eli kanlı, kendi halkını katleden zihniyetle mücadele edeceğiz."

Bağış, konuşmasının ardından İyilik Şampiyonası'nda birinciliği kazanan Mavi Marmara grubuna ödülünü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber