Kırmızı ışıkta geçip küçük kızı ezen ehliyetsiz sürücü, serbest bırakıldı

İstanbul Başakşehir'de karşıdan karşıya geçmek isteyen Sude Sarıoğlu (10), kırmızı ışıkta geçen ehliyetsiz sürücü Hamza H.'nin (17) kullandığı aracın altında kaldı.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Başakşehir'deki Atatürk Bulvarı'nda kırmızı ışıkta durmayan ve 110 kilometre hız yapan ehliyetsiz sürücü, 10 yaşındaki bir kız çocuğunu ezdi. Edinilen bilgiye göre 10 yaşındaki Sude Sarıoğlu, dayısı Erkan Özkulloğlu ile alışveriş yaptıktan sonra eve dönmek üzere yola çıktı. Atatürk Bulvarı'nda yayalar için yeşil ışığın yanması ile yolun karşısına geçmeye çalışan ikili, orta refüje geldiğinde 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Hamza H.'nin kullandığı araç minik Sude'ye şiddetli bir şekilde çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan ve savrulan Sude, kanlar içinde yerde kalırken, sürücü olay yerinden hızla kaçtı.

Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olayda korkunç kazaya tanık olan dayı Erkan Özkulloğlu ise çığlıklar atarak geçen araçları durdurmaya çalışıyor. Ancak araçların hiçbiri durmayarak olay yerinden adeta kaçarak uzaklaşıyor. Tesadüfen olay yerinden geçen bir ambulans, Sude'nin şansı oluyor. Küçük kız, ambulanstaki sağlık görevlileri tarafından alınarak hastaneye kaldırılıyor. Kazanın ardından kaçan ehliyetsiz sürücü Hamza H. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ehliyetsiz sürücü, ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest kaldı. Adli Tıp Kurumu sağlık raporlarına göre minik Sude'ye kazanın ardından yapılan muayenesinde en yüksek yaralanma derecesi olan 6. derece verildi. Ağır yaralanan küçük kızın omuz ve bacak kemikleri tamamen kırılırken kaza sonrası kopan bacağı ise ameliyat edildi. Bacağının kopan kısmı başarılı bir şekilde yerine dikilen Sude'nin durumu ise ciddiyetini koruyor.

Ehliyetsiz biri tarafından kızlarının hayatının karartıldığı için perişan olan aile ise sürücünün serbest kalmasına isyan ediyor. Anne Nurfer Sarıoğlu, "En az 1 yıl yürüyüp yürüyemeyeceğine dahi karar verilemeyecek. Şu ana kadar 5 kez ameliyat oldu. Bu günahsız yavru bu kadar büyük mağduriyet yaşarken, kasıtlı olarak arabayı üstüne sürüp vahşi duygularla ezip geçen sürücü 2 saat gözaltında kaldı ve şu an ödül gibi serbestçe dışarıda dolaşabiliyor. Vuran taraf evladını dışarı çıkardıktan sonra ne arayıp acımızı paylaştı ne de manevi de olsa destek verdi." diye konuşuyor. Kazanın ardından Sude'yi önce Baltalimanı Hastanesi'ne götürmek istediklerini ama 'travmalı hasta yoğun bakımımız yok' cevabı aldıklarını belirten Sarıoğlu, "Memorial ise epikriz raporunu gördükten sonra "Hastayı getirmeyin. Müdahale edebilecek doktorlarımız kongrede." dedi. Biz son çare Alman Hastanesi'ne geldik. Şu anda burada tedavimiz devam ediyor. Allah kimseyi evladı ile sınava tabi tutmasın. Çok zor bir süreç." dedi.

O küçük yavrunun acısını biz de duyuyoruz

Araç sürücüsü Hamza H.'nin dayısı Hüseyin Akıncı ise mağdur aileye yardım etmek istediklerini ancak olumlu bir cevap alamadıklarını savundu. "İl sağlık müdürünü bile devreye koyduk, yanaşmadılar." diyen Akıncı, şöyle konuştu: "Hamza'nın ablasına da 10 yıl önce bir araba çarptı. Biz bu acının ne olduğunu iyi biliyoruz. Kızın yerini bize söyleseler biz gideceğiz, ziyaret edeceğiz. Bilen biri varsa söylesin, kimse bize bilgi vermiyor. O küçük yavrunun acısını biz de duyuyoruz. Hiç yaşanmaması gereken bir kaza oldu. Keşke olmasaydı. İki ailenin de düzeni, hayatı mahvoldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber