Kapadokya'da Uluslararası Sanat Kampı

Kapadokya'da bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı, 14 ülkeden 24 sanatçıyı bir araya getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültürlerin ve sanatın Kapadokya ile bütünleşmesini sağlamak ve bölgede sanatsal etkinlikleri artırmak amacıyla Uçhisar Karlık Evi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı başladı. Türkiye'nin yanı sıra Kanada, ABD, Avusturya, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya, Sırbistan, Polonya, Güney Kore, Filipinler ve Norveç'ten resim, seramik ve grafik sanatçılarının katıldığı kamp 28 Haziran'a kadar sürecek. Kamp, sanatçıların organizasyon süresince yaptıkları eserleri sanatseverlerin beğenisine sundukları sergi ile son bulacak.

Bu yıl sanat kampına onur konuğu olarak katılan ünlü ressam Ekrem Kahraman, Kapadokya gibi bir kültür turizm merkezinde sanat kampının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kahraman, ?Türkiye'de sanat bir şekilde ihmal edilen bir konu fakat dünyanın çeşitli ulusları ile ilişki kurabilecek en gerçek olanak. Çünkü sanat ulus, ırk, din, dil, kültür farklılığı olduğundan dolayı birbiriyle bağlantı kurup uluslararası ilişkiler kurabilecek büyük bir olanak. Bunun için Kapadokya bölgesinde gerek turizm gerek kültürel ilişkiler bağlamında gelişen yeni bir dünya var. Bu dünya bir yığın zenginlikler içeriyor ve bu tür kamplar o zenginliklere bir katkı geliştirecektir? dedi.

Kampa Almanya'dan katılan Sascha Unger ise, Kapadokya gibi bir turizm merkezinde, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sanatçılarla bir arada bulunmanın ve sanatsal çalışmalar yapmanın çok farklı bir duygu olduğunu kaydetti. Unger, ?Buraya gelince anladım ki Kapadokya gezilip görülünce anlaşılabilir; olağanüstü güzelliklere sahip müstesna bir yer. Özellikle bütün sanatçıların gelip görmesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber